Την Τρίτη ορκίζεται η νέα ηγεσία του υπ. Υγείας – Χρυσοχοΐδης, Αγαπηδάκη και Θεμιστοκλέους;

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ορκίζεται αύριο Τρίτη και όπως όλα δείχνουν νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναπληρώτρια υπουργός η Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργός ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αν δεν υπάρξει κάποια “καραμπόλα” της τελευταίας στιγμής, όλες οι πληροφορίες του τελευταίου 12ωρου, συγκλίνουν στο σχήμα αυτό, παρά τα ηχηρά ονόματα που ακούστηκαν για τη θέση του υπουργού Υγείας, όπως της Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η νέα ηγεσία της Υγείας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχοντας περάσει από διάφορα υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας), αναμένεται να διαχειριστεί με μία άλλου είδους φιλοσοφία τα θέματα υγείας, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τα νευραλγικά υπουργεία στα οποία έχει υπηρετήσει.

Ειδικά στον τομέα των φαρμάκων, που υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλά ανοικτά ζητήματα, όπως το clawback, οι ελλείψεις φαρμάκων αλλά και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο νέος υπουργός θα κληθεί να δώσει λύσεις σε έναν χώρο που είναι από τους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, θα κληθεί να δώσει μάχη για την ενίσχυση των νοσοκομείων, ενώ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, επίσης Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, προορίζεται για την ολοκλήρωση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση και όπως έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιηθεί 24ωρη κινητοποίηση την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα υγιεινά αλλά παράξενα λαχανικά που οφείλεις να δοκιμάσεις

Αφυδάτωση: Ο παιδίατρος μιλά για τη σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας σε βρέφη και παιδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.