Συγγνώμη από την Αθηνά Λινού προς τους παιδιάτρους – “Στόχος μου να αναδείξω τον ρόλο τους ως πρότυπο”

Η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, ζήτησε συγγνώμη από τους παιδιάτρους μέσω των social media, εξηγώντας ότι ο στόχος της ήταν να αναδείξει την παιδιατρική ως πρότυπο.

Οι δηλώσεις που έκανε για τους ιδιώτες παιδιάτρους η Αθηνά Λινού, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

«Στόχος μου ήταν να αναδείξω την ειδικότητα της παιδιατρικής ως πρότυπο για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό που μπορεί να μας σταθεί και να μας στηρίζει όπως οι παιδίατροι στηρίζουν τόσες οικογένειες. Όπως ανέφερα, οι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό» πρόσθεσε δε.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος και αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψα το έργο τους κατά την ομιλία μου την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Εντούτοις θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό.
Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης για την ανάγκη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στόχος μου ήταν να αναδείξω την ειδικότητα της παιδιατρικής ως πρότυπο για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό που μπορεί να μας σταθεί και να μας στηρίζει όπως οι παιδίατροι στηρίζουν τόσες οικογένειες.
Όπως ανέφερα, οι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.

Έχουν δίκιο οι γιατροί να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δική μου πρόθεση είναι να καταφέρουμε να επενδύσουμε αρκετά στο ΕΣΥ έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να παρέχει αντίστοιχη ποιότητα και φροντίδα μέσω του δημόσιου τομέα για όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε επίσης

Οι δωρεές στην Αντικαρκινική Εταιρεία πιάνουν τόπο – Οι ξενώνες, το Κέντρο Υποστήριξης και το ΚΗΝ “Νίκος Κούρκουλος” στη Θεσσαλονίκη

Η λύση ανάγκης του Ολύμπιου, το μέγα ερωτηματικό για τον Πιερρακάκη και ο (κατα)πιεσμένος Θάνος (upd)

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.