Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της Αθηνάς Λινού σχετικά με τους παιδιάτρους

Αντιδράσεις προκάλεσε μία δήλωση της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού σχετικά με τους παιδιάτρους. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μιλά για προσβλητικές δηλώσεις, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων τονίζει ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της.

Την οργή των συναδέλφων της ξεσήκωσε η καθηγήτρια και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού, γιατί θεώρησαν ότι με τις δηλώσεις της για τους παιδιάτρους, υποστήριξε πως η επαγγελματική τους αξία συναρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν.

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στις 11 Ιουνίου ανέφερε πως «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

ΠΙΣ: Ατυχείς ή στο πλαίσιο εργαλειοποίησης οι προσβλητικές δηλώσεις της Αθηνάς Λινού;

Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η χθεσινή δήλωση της κ. Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας προσβάλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
“Η πρωτόγονη διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, την ώρα που η Υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής, προεκλογικής διαπάλης, συμβάλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους”, τονίζει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις της καθηγήτριας κα Αθηνάς Λινού που «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας».

«Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας. Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους», τονίζουν οι γιατροί του ΙΣΑ.

Οι παιδίατροι, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, έχουν διακριθεί όχι μόνο για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο αλλά και για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον ασθενή. Περισσότεροι από 500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και πολλοί ακόμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε εθελοντικές ομάδες.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος παραμένει υπαμειβόμενος και με δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τους γιατρούς, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Για το λόγο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα νέων ιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη πρόβλημα, στην κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ειδικά στην περιφέρεια και στις δημόσιες δομές υγείας. Υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει. Ας δείξουμε στον ιατρικό κόσμο, το σεβασμό και την εκτίμηση που του αναλογεί», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Την οργή των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού, η οποία υποστήριξε πως η επαγγελματική τους αξία συναρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στις 11 Ιουνίου ανέφερε πως «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ιδιωτών Παιδιάτρων, κ. Νταλούκας, απευθυνόμενος με επιστολή του προς τα πολιτικά κόμματα, τονίζει μεταξύ άλλων: «Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι ‘δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ’, προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης».

Η συγκεκριμένη υποψηφία, συνεχίζουν οι παιδίατροι, παρουσιάζει τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων «ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ‘δυστυχώς’ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων».

Διαβάστε επίσης

Από τι εξαρτάται αν τα συμπτώματα της ψωρίασης θα είναι ήπια ή πιο έντονα

Η λύση ανάγκης του Ολύμπιου, το μέγα ερωτηματικό για τον Πιερρακάκη και ο (κατα)πιεσμένος Θάνος (upd)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.