Πλεύρης: Πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να δομηθεί χωρίς γιατρό αναφοράς

Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι το στοίχημα όλων των κυβερνήσεων και η εφαρμογή του γιατρού αναφοράς, δηλαδή του οικογενειακού γιατρού, έχει συναντήσει εμπόδια και δυσκολίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε το σύστημα.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προσπάθησε να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, δίνοντας ισχυρά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, έκανε σήμερα αναφορά σε tweet του με αριθμούς για όσα έγιναν.

Πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να δομηθεί χωρίς γιατρό αναφοράς

“Πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να δομηθεί χωρίς γιατρό αναφοράς. Παραλάβαμε οικογενειακό γιατρό με 1,2 εκ πολίτες και κάτω από 1.000 γιατρούς και βάλαμε τις βάσεις με 3.500 γιατρούς, 5 εκ πολίτες και 2,4 τακτικά ραντεβού. Έχουμε δουλειά ακόμη αλλά ο θεσμός είναι πλέον πραγματικότητα”, αναφέρει.

Σημειώνεται πάντως, ότι ήδη υπάρχουν σχέδια από τη Νέα Δημοκρατία για την ενίσχυση του θεσμού, είτε με επιπλέον οικονομικά κίνητρα, είτε με θεσμικές αλλαγές, προκειμένου να αγκαλιάσουν περισσότεροι γιατροί την προσπάθεια και να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν συνταχθεί περιλαμβάνεται και ο θεσμός του προσωπικού παιδιάτρου.

Διαβάστε επίσης

Τι είναι το “Ozempic της φύσης”, που έχει τρελάνει το TikTok – Τι λένε οι ειδικοί

Επίδομα λουτροθεραπείας 2023 από τον ΕΟΠΥΥ- Οι παθήσεις που καλύπτει

5 επιλογές για πρωινό που προσθέτουν πόντους στη μέση σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.