5 επιλογές για πρωινό που προσθέτουν πόντους στη μέση σας

Οι επιλογές για το πρωινό που κάνετε μπορεί είτε να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά είτε να προσθέσουν πόντους στη μέση σας.

Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικές ύπουλες επιλογές για πρωινό που θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μπορούν πραγματικά να συσσωρεύουν θερμίδες και να συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη αύξηση βάρους.

5 επιλογές για πρωινό που προσθέτουν πόντους στη μέση σας

1. Ροφήματα Καφέ

Ένας ζεστός καφές το πρωί, είναι αναπόσπαστο μέρος του πρωινού για πολλούς. Αλλά προσέξτε αν προσθέτετε περιττά, ανθυγιεινά συστατικά, όπως παχύρρευστη κρέμα ή τεχνητά γλυκαντικά. Μπορούν να μετατρέψουν τον καφέ σας σε μια κούπα με κενές θερμίδες .

Ειδικά τα ροφήματα καφέ είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες και μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους εάν καταναλώνονται τακτικά.

Ο καφές μπορεί να είναι μια ευεργετική προσθήκη στο πρωινό σας, αρκεί να τον πίνετε σωστά. Ο καφές είναι χωρίς θερμίδες και είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, της κατάθλιψης και στη διαχείριση του βάρους. Ένα τέταρτο του φλιτζανιού κρέμας θα σας δώσει 200 θερμίδες και αν προσθέσετε λίγο περισσότερες από αυτές και πίνετε δύο φλιτζάνια καφέ το πρωί, αυτές είναι αρκετές θερμίδες για να συγκεντρώσετε ένα κιλό βάρους στο σώμα σας κάθε εβδομάδα.

Αντ ‘αυτού, επιλέξτε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή άπαχο γάλα για να εξοικονομήσετε εκατοντάδες θερμίδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Και αν πραγματικά λαχταράτε κάτι γλυκό, σκεφτείτε να προσθέσετε κανέλα για μια γλυκιά γεύση σε κάθε γουλιά.

2. Πλιγούρι βρώμης

Μπορεί να εκπλαγείτε, βλέποντας πλιγούρι βρώμης σε αυτή τη λίστα. Ενώ το πλιγούρι βρώμης για πρωινό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να λάβετε φυτικές ίνες και είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ένα ολόκληρο μπολ χωρίς να γνωρίζουν πόσες μερίδες υπάρχουν πραγματικά σε αυτό το μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουν φρούτα όπως σταφίδες ή μια μπανάνα και λίγη μαύρη ζάχαρη. Αν και αυτό μπορεί να είναι χορταστικό, είναι εύκολο να λάβετε πάνω από 500 θερμίδες υδατανθράκων που αφομοιώνονται σε λίγες μόνο ώρες, αφήνοντάς σας πεινασμένους ενώ παράλληλα προκαλείται απότομη αύξηση της ινσουλίνης που διακόπτει την καύση λίπους και συμβάλλει στην αύξηση βάρους γύρω από την κοιλιά. Με άλλα λόγια, να προσέχετε τα μεγέθη της μερίδας σας.

3. Ομελέτα

Τα αυγά που απολαμβάνετε σκέτα είναι μια εξαιρετική επιλογή πρωινού εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Κατατάσσονται ψηλά στην κλίμακα κορεσμού τροφών, είναι μια καλή πηγή ικανοποιητικής πρωτεΐνης, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και περιέχουν ακόμη και θρεπτικά συστατικά όπως η χολίνη και η βιταμίνη D, που δεν υπάρχουν σε πολλά τρόφιμα.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ανακατεύονται με βούτυρο και λάδι. Οι άνθρωποι αθώα ρίχνουν λάδι ή χτυπούν βούτυρο στα τηγάνια τους, προσθέτοντας εν αγνοία τους εκατοντάδες υπερβολικές θερμίδες.

Απλώς ρίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρετε σίγουρα ότι δεν το παρακάνετε, καθώς το μπουκάλι ψεκασμού διαχέει το λάδι, αλλά δεν θυσιάζει τη γεύση.

4. Γλυκά αρτοσκευάσματα

Τα ψωμάκια, τα κρουασάν και τα μάφιν είναι μερικά μόνο αρτοσκευάσματα πρωινού που μπορούν να σας δώσουν ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά, καθώς είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα και γεμάτα με εξευγενισμένους υδατάνθρακες που σχετίζονται με την αύξηση βάρους. Τα αρτοσκευάσματα περιέχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα με ελάχιστη έως καθόλου θρεπτική αξία.

5. Δημητριακά

Τα αγαπημένα σας δημητριακά πρωινού μπορεί να φταίνε για τη αύξηση βάρους. Τα έτοιμα δημητριακά είναι γεμάτα με πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Θυμηθείτε ότι η προσθήκη ζάχαρης συσχετίζεται με την αύξηση του σπλαχνικού λιπώδους ιστού. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, αναζητήστε δημητριακά που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Επίδομα λουτροθεραπείας 2023 από τον ΕΟΠΥΥ- Οι παθήσεις που καλύπτει

Τι είναι το “Ozempic της φύσης”, που έχει τρελάνει το TikTok – Τι λένε οι ειδικοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.