Πλεύρης: Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε μέτρα για την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς

Απάντηση σε όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς, δίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα στην Κω ο κ. Θ. Πλεύρης σημειώνει σε ανάρτησή του ότι:

“Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε χθες από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές όταν υπάρχει ανάγκη. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση με το άρθρο 56 του νόμου 4931/2022 “Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς σε έκτακτες ανάγκες” και το άρθρο 7 του νόμου 4999/2022 “Προκήρυξη θέσεων ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθεστώς μερικής απασχόλησης”.

Πλεύρης: Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε μέτρα για την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς

Αυτές τις ρυθμίσεις που ρητώς αναφέρονται σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες και σε περιπτώσεις που οι θέσεις δεν καλύπτονται ο κ. Τσίπρας δεν τις στήριξε στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προβαίνει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο κ. Τσίπρας επιτέλους κατάλαβε ότι είναι αναγκαίες ρυθμίσεις και μετανιώνει γι αυτά που ψήφισε ή συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες;”.

Σημειώνεται επιπλέον ότι οι μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ θα αποζημιώνονται έως και με 1.800 ευρώ τον μήνα, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού κ.α.».

Πάντως, την Δευτέρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι “τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στις δομές του ΕΣΥ στα νησιά, οι παραιτήσεις γιατρών από νησιωτικά νοσοκομεία και άγονα περιφερειακά ιατρεία, η φυγή γιατρών από τις άγονες περιοχές ή η απροθυμία προσέλευσής τους σε αυτές, τείνουν να λάβουν επιδημικό χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα”.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τόνισε ότι τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από τους ιδιώτες γιατρούς των περιοχών αυτών, ούτε με μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ από μονάδες των αστικών κέντρων, οι οποίες είναι ήδη υποστελεχωμένες.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η ελάχιστη άσκηση που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας;

Πνευμονία: Χρηματοδότηση για ελληνικό πρόγραμμα καινοτόμων μοντέλων πρόγνωσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.