ΕΟΠΥΥ: Η αποζημίωση για αναπηρικό αμαξίδιο και υγρό οξυγόνο – συμβάσεις με φυσικοθεραπευτές

Διπλασιάζεται η αποζημίωση που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για αναπηρικό αμαξίδιο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Στα 2.000 ευρώ η αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για αναπηρικό αμαξίδιο

Με αφορμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση, στην οποία προβλέφθηκε ο διπλασιασμός της αποζημίωσης του αναπηρικού αμαξιδίου ελαφρού τύπου ενήλικων και του αναπηρικού αμαξιδίου παίδων, η οποία πλέον ανέρχεται στα 2000€, η διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, Κορίνα Θεοδωρακάκη.

Healthstories ΕΟΠΥΥ Η αποζημίωση για αναπηρικό αμαξίδιο και υγρό οξυγόνο - συμβάσεις με φυσικοθεραπευτές

«Με αυτή την απόφαση ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε με ανθρωποκεντρικά κριτήρια σε μία πολυετή διεκδίκηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων και αποτελεί το επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, εκδόθηκε νομοθετική διάταξη η οποία έρχεται να ρυθμίσει τη σοβαρή έλλειψη φυσικοθεραπευτών, εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή, σε συμβατική σχέση με τον Οργανισμό. Με την έκδοση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης ικανοποιείται ένα πολυετές αίτημα των γονέων και κηδεμόνων παιδιών/εφήβων με αναπηρία καθώς αίρεται η οποιαδήποτε άνιση αντιμετώπιση αυτών και τους παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης και σε δίκτυο μη συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών σε όλη την Επικράτεια καθώς και η απευθείας αποζημίωσή τους .

Σχετικά με την αναφορά της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Ιωάννας Αλυσανδράτου, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το υγρό οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι ο Οργανισμός αποζημιώνει την παροχή οξυγόνου σε όλους τους ασθενείς για τους οποίους κρίνεται αναγκαίο βάσει των ιατρικών ενδείξεων. Το είδος της παροχής κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς και, ειδικά για την παροχή υγρού και αέριου οξυγόνου, εγκρίνεται η αποζημίωση κατόπιν αιτήματος και θετικής απόφασης του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης

Χαμόγελο του Παιδιού: Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες στα χέρια ανηλίκων, μετατρέπονται σε «φονικά όπλα»

Προσωπικός γιατρός: Πάνω από 2 εκατ. πολίτες έχουν, ήδη, εξυπηρετηθεί, τι παραμένει “αγκάθι”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.