Γκάγκα: Τα νοσοκομεία πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη.

Η επίσκεψη, ξεκίνησε με σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χροναίος Κων/νος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, οι Διευθύντριες Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Υποδιευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης ο Πρόεδρος και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Επίσκεψη Γάγκα- Νοσοκομείο Χαλκίδας

Η μετεγκατάσταση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 και οι νέες εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και ανταποκρίνονται στα σύγχρονα, ευρωπαϊκά πρότυπα. Παράλληλα, και μέσα στην πανδημία, τοποθετήθηκε και λειτούργησε πλήρης ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, δημιουργήθηκαν εξαρχής και αναπτύχθηκαν 12 κλίνες ΜΕΘ Covid, στις οποίες νοσηλεύτηκαν ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, από το 2020 έως και σήμερα, το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με 298 άτομα Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό μόνιμο και επικουρικό προσωπικό. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν νέα τμήματα όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος, το Γαστρεντερολογικό, το Νευρολογικό, το δερματολογικό, Τμήμα Ενδοσκόπησης, Αγγειοχειρουργικό καθώς και Παθολογοανατομικό.

Γκάγκα- Χαλκίδα

Στη συνέχεια, η Αναπληρώτρια Υπουργός, επισκέφτηκε όλα τα Τμήματα και τις Κλινικές του Νοσοκομείου, τα εργαστήρια, τα χειρουργεία, συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξακολουθούν να προσφέρουν. Συνομίλησε ακόμη με τους ασθενείς, στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε μικρά περιφερειακά νοσοκομεία να λειτουργούν άρτια για την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Το νοσοκομείο Χαλκίδας είναι σύγχρονο με πλήρεις εγκαταστάσεις ανάλογες της δυναμικότητάς του. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε όλα τα νοσοκομεία σε κάθε περιοχή να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών», δήλωσε η κ. Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαίωση του HS για το εμβόλιο για τον HPV: Δωρεάν μέχρι και το τέλος του 2024 

Οι διοικητικές “καραμπόλες”, ο παραιτημένος Κώστας και ο πιεσμένος Άρης 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.