Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΕΟΠΥΥ

Νέο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε στον ΕΟΠΥΥ και η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Πρόεδρος του Οργανισμού παραμένει η Θεανώ Καρποδίνη και αναπληρωτής Πρόεδρος, όπως άλλωστε είχε γράψει το Healthsecrets  ορίστηκε για το σύνολο των καθηκόντων της (υπό την ιδιότητά του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του Διοικητή του φορέα) το τακτικό μέλος, δικηγόρος και στενός συνεργάτης του υπουργού Υγείας, ο κ. Αθανάσιος Ζαμάνης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε μετά τις διαφωνίες που είχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με την πρόεδρο του Οργανισμού κ. Θεανώ Καρποδίνη σχετικά με την αποπομπή του Οικονομολόγου, Κωνσταντίνου Μπαρούς, όπως είχε γράψει αναλυτικά το Healthstories.

Ο κ. Κ. Μπαρούς μετακινήθηκε από τη θέση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Δυτικής Αθήνας Α’, όπου ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕΔΙ). Η μετακίνηση αυτή θεωρήθηκε υποβάθμιση και προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Στο νέο δ.σ. ο κ. Κ. Μπαρούς θα είναι τακτικό μέλος της διοίκησης.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα παράπονα καθώς η νέα σύνθεση του δ.σ. είναι μειωμένη, από 11 σε 7 μέλη, καθώς δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, των εργαζομένων, των παρόχων και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ

1. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ του Εμμανουήλ, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ-ΝΠΔΔ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. ΖΑΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Ηρακλή.

3. ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου, Μεσίτης Ασφαλίσεων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΦΑΡΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ του Βασιλείου, Φαρμακοποιό.

4. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη, Ιατρός ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟ του Αθανασίου, Φαρμακοποιό,

5. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Ελευθερίου, ιατρός ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Γεωργίου.

6. ΜΠΑΡΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μιχαήλ, Οικονομολόγος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΡΗΓΑΤΟ ΘΕΟΦΑΝΗ του Ιωάννη, Ιατρό.

7. ΜΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ηλία, Ιατρός Μαιευτήρας/ Γυναικολόγος ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, με αναπληρωτή του τον ΚΙΡΜΟΥΤΣΕΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ του Δημητρίου, ομοίως.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής.

Διαβάστε επίσης

ΚΥΑ για προληπτικό έλεγχο σε νεογνά: Κυστική ίνωση και άλλα 29 νοσήματα στο μικροσκόπιο

Προβληματίζουν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες των Αμερικανών Παιδιάτρων για τον θηλασμό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.