Θ. Πλεύρης: Η αλήθεια για την Υγεία με αριθμούς

Την αλήθεια – όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο tweeter- για την Υγεία με αριθμούς, παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπογραμμίζοντας πως «η διασφάλιση των πόρων σημαίνει πραγματική στήριξη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ΕΣΥ».

Θ. Πλεύρης: Η αλήθεια για την Υγεία με αριθμούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο υπουργός Υγείας, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση διέθεσε για την Υγεία 1,4 περισσότερα δισ. ευρώ από ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, από τα ίδια στοιχεία φαίνεται -σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη- πως αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ο μισθός των γιατρών κατά 10% και έγιναν πάνω από 15.000 προσλήψεις τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει, ακόμα, πως διασφαλίστηκαν από το υπουργείο Υγείας πάνω από 1,5 δισ. ευρώ για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι προμηθευτές της υγείας

Ωστόσο, οι προμηθευτές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το πάγωμα των δαπανών και τις διογκούμενες οφειλές.
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, αναφορικά με τις συνεχώς διογκούμενες νοσοκομειακές οφειλές.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ΣΦΕΕ σε ψήφισμά του, τα κρατικά κονδύλια για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι στάσιμα εδώ και 9 χρόνια τώρα, από το 2014, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνολικές δαπάνες για φάρμακα είναι ίδιες.

Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που δεν επαρκούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Το δράμα ενός 40χρονου με την σπάνια πάθηση όπου το σώμα παράγει αλκοόλ

Οι προσπάθειες του Χρήστου, τα ανύπαρκτα στοιχεία και το στοίχημα του Άρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.