Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιορτάζουν τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί – Στο πλευρό τους ΠΙΣ και ΙΣΑ

Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κόντρα τους με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολεμικό Μουσείο Πέμπτη στις 23 Φεβρουαρίου στις 9:30 το πρωί, την ώρα της εκδήλωσης του Οργανισμού για τα “10 χρόνια ΕΟΠΥΥ”.

Γιατί διαμαρτύρονται οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί 

Η νέα διαμάχη έχει ξεκινήσει με αφορμή την εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Οργανισμού και αιτία “το κλείσιμο 1.400 εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των περικοπών και η περικοπή 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή rebate και claw back.”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Το Συντονιστικό όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ανακοίνωσή του καλεί “τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς και εκπροσώπους των πολυϊατρείων να συγκεντρωθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Πολεμικό Μουσείο στις 09:30 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον 10ετή εορτασμό του ΕΟΠΥΥ!”.

Οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί των πολυϊατρείων καλούν τον ΠΙΣ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να στηρίξουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολεμικό Μουσείο, να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να παραβρεθούν και να παραβρεθούν εκπρόσωποί τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

“Η αγανάκτηση όλων μας μετά και την 11ετή αδιάκοπη περικοπή των δεδουλευμένων μας από τον ΕΟΠΥΥ είναι δεδομένη!”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

Ο ΙΣΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει τις απαξιωτικές δηλώσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για τους ιδιώτες ιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία και ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει ανακοινώσει ο Φορέας.

Οι ιδιωτικοί Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρά το γεγονός ότι στηρίζουν το σύστημα υγείας, αδυνατούν να επιβιώσουν οικονομικά και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο εξαιτίας της πολιτικής του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ στηρίζει κάθε ενέργεια των κλινικοεργαστηριακών, εργαστηριακών ιατρών και πολυιατρείων που εύλογα διαμαρτύρονται και ζητά να καταργηθεί το άδικο μέτρο του claw back και του rebate και να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Στο πλευρό των κλινικοεργαστηριακών γιατρών ο ΠΙΣ

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα “10 χρόνια ΕΟΠΥΥ” τονίζοντας ότι “με το cιawbαck και το rebαte στα ύψη, είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων”.

Διαβάστε επίσης

Σπάνιες παθήσεις: Ξεκινά γονιδιακή μελέτη σε 1000 μωρά

Τροφές που ”απαγορεύεται” να τρως με άδειο στομάχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.