Δυναμώνει η κόντρα γιατρών – ΕΟΠΥΥ: Απών ο ΠΙΣ από τις εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Οργανισμού

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η κόντρα των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο ΠΙΣ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Οργανισμού.

Η κόντρα των εργαστηριακών γιατρών και των παρόχων υπηρεσιών υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, εξελίσσεται σε έντονη διαμάχη με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στις διήμερες εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΠΙΣ για τον ΕΟΠΥΥ αναφέρει τα εξής:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοινώνει τη μη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το cιawbαck και το rebαte στα ύψη, είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους γιατρούς τους οποίους Θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της.

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο για τα φάρμακα: Έρχονται νέες τιμές, οι εξαιρέσεις από το clawback

National Geographic: Η Αλόννησος στην κορυφή των 50 καλύτερων καταδυτικών προορισμών του κόσμου

Είναι ασφαλές να παίρνετε φάρμακα για την αλλεργία ενώ είστε έγκυος;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.