Σε αναμονή αποφάσεων για την επίταξη των γιατρών – Άκαρπη η σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας

Χωρίς συμφωνία έληξε η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας με τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γιατροί έφυγαν με την αίσθηση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της επίταξης, ωστόσο επισήμως δεν έχει ως αυτή την ώρα ανακοινωθεί κάποια απόφαση.

Τα συλλογικά όργανα των γιατρών βρίσκονται σε συνεννοήσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, εν αναμονή και των επίσημων κυβερνητικών αποφάσεων.

Ελάχιστη η προσφορά

Το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει τη συνδρομή 200 ιδιωτών γιατρών – πνευμονολόγων, παθολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών γιατρών. Όμως μέχρι σήμερα, μόνον 60 γιατροί έχουν αναταποκριθεί στο κάλεσμα.

Τα κίνητρα που προβλέπονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς είναι μισθός 2000 ευρώ αφορολόγητος και ακατάσχετος, απαλλαγή από την συνδρομή στον ιατρικό σύλλογο για 5 χρόνια και απαλλαγή από την αστική ευθύνη.

Επίταξη

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, αν και εφόσον αποφασιστεί, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και γι’ αυτό το λόγο οι δύο πλευρές προσπαθούν να αποφύγουν την εξέλιξη αυτή, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι προέχει το συμφέρον της δημόσιας υγείας και των ασθενών που έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Τι υποστηρίζουν οι γιατροί 

Από την πλευρά τους οι γιατροί υποστηρίζουν οτι στις ζητούμενες ειδικότητες υπάρχουν στο λεκανοπλεδιο σχεδόν 2.000 οι ιδιώτες γιατροί, εκ των οποίων οι μισοί συνταξιούχοι.

Σύμφωνα πάντα με τους ιατρικούς συλλόγους, πολλοί γιατροί που εργάστηκαν στα νοσοκομεία της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας ακόμα δεν έχουν πληρωθεί.

 

Διαβάστε επίσης

Γιατί οι ιδιώτες γιατροί λένε όχι στο κάλεσμα Κικίλια

ΙΣΑ: Ναι στη στήριξη του ΕΣΥ αλλά χωρίς να επηρεαστούν τα ιατρεία της γειτονιάς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.