ΙΣΑ: Ναι στη στήριξη του ΕΣΥ αλλά χωρίς να επηρεαστούν τα ιατρεία της γειτονιάς

Λίγο πριν εκπνεύσει η διορία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προς τους ιδιώτες γιατρούς για να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τους Αθηναίους γιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία και τους συναδέλφους τους, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθούν οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς.

Γι αυτό το λόγο ζητά από το υπουργείο Υγείας να μην προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Μέχρι στιγμής 50 ιδιώτες γιατροί – κυρίως παθολόγοι και γενικοί γιατροί – έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στέλνει το μήνυμα προς τα μέλη του ότι θα πρέπει αυτές τις δύσκολες ώρες θα πρέπει να ενισχυθούν τόσο τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όμως να επηρεαστεί η λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα ιδιωτικά ιατρεία.

Την ίδια στιγμή καλεί “το Υπουργείο Υγείας να λάβει υπόψη του, την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας”.

Τα ιατρεία της γειτονιάς, αναφέρει ο ΙΣΑ αποτελούν το ανάχωμα για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές και να μην φτάσουν τα περιστατικά Covid-19 στα νοσοκομεία και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων από τους γιατρούς της ΠΦΥ, για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από άλλες αιτίες.

Οι ιδιώτες ιατροί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έδειξαν το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο και τη δέσμευσή τους απέναντι στον ασθενή. Παρέμειναν στην πρώτη γραμμή της μάχης διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους- με μέτρα ατομικής προστασίας που τους παρέδωσε ο ΙΣΑ-, αποτελώντας έναν πολύ σημαντικό κρίκο, στην αναχαίτηση της πανδημίας και την προστασία του ασθενή.

Παράλληλα, εκατοντάδες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί στηρίζουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και είναι απόλυτα απαραίτητοι για την περαιτέρω λειτουργία τους, ειδικά κατά τις παρούσες συνθήκες που έχουν κληθεί να στηρίξουν το ΕΣΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη ανακοίνωσε ότι θα απαλλάξει από την ετήσια συνδρομή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας και αναισθησιολογίας, ανταποκριθούν στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας και απασχοληθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Καλώ τους συναδέλφους μου να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια να στηρίξουν το ΕΣΥ, να βοηθήσουν τους συναδέλφους στα νοσοκομεία που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον ασθενή και αυτό θα πράξουν και αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Δείτε επίσης

Σήμερα οριστικοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής (upd)

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.