Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για το κάπνισμα την περίοδο των γιορτών

Πάνω από 6.000 ήταν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για το κάπνισμα και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, το διάστημα από το Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η φωτογραφία του ηθοποιού Βασίλη Μπσιμπίκη με το τσιγάρο στο χέρι, στο κέντρο όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή ανήμερα των Χριστουγέννων, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δήλωσε ότι θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση ότι στα κέντρα διασκέδασης δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε οι διατάξεις της νομοθεσίας.

6.180 έλεγχοι για το κάπνισμα

Από τις 26 έως 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 6.180 έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία για το κάπνισμα και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν 587 παραβάσεις σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

«Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, συναρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Διαβάστε επίσης

Τι να μην φάτε όταν είστε άρρωστοι – Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τα 10 πιο συχνά προβλήματα υγείας

Σε σοβαρή κατάσταση ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.