Προσωπικός γιατρός: Χωρίς ποινή για την μη εγγραφή, έως την 1η Απριλίου

Η μη εγγραφή σε προσωπικό γιατρό δεν θα επισύρει την ποινή της πρόσθετης συμμετοχής 10% σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια μέχρι την 1η Απριλίου 2023.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την επίσημη παράταση στην εφαρμογή των ποινών και των αντικινήτρων για τη μη εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Προσωπικός γιατρός: Χωρίς ποινή για την μη εγγραφή, έως την 1η Απριλίου

Η παράταση από 1 Δεκεμβρίου 2022 που αρχικά προβλεπόταν μεταφέρθηκε για την 1η Απριλίου 2023, γιατί δεν έχει συμπληρωθεί ικανός αριθμός γιατρών στην Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όσοι δεν έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό μέχρι την 1η Απριλίου, θα επιβαρύνονται με πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του, στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Βέβαια, όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023 κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν εγγραφεί στο σύστημα του προσωπικού γιατρού 4.700.000 πολίτες και 3.400 γιατροί.

Διαβάστε επίσης

Η ιδανική θερμοκρασία για την πρέσα ισιώματος, ανάλογα με τον κάθε τύπο μαλλιών

Περιττή η συμβουλή για κατανάλωση 8 ποτηριών νερού την ημέρα – Ο ρόλος της άλιπης μάζας του σώματος

Τι θα γίνει με τον στρεπτόκοκκο στις γιορτές – Θα έχουμε έξαρση και στη χώρα μας;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.