Η ιδανική θερμοκρασία για την πρέσα ισιώματος, ανάλογα με τον κάθε τύπο μαλλιών

Η πρέσα ισιώματος, βασικό αντικείμενο της καθημερινής περιποίησης και φροντίδας των μαλλιών, έχει τα δικά της μυστικά, ανάλογα με τον κάθε τύπο τρίχας.

Αυτονόητο είναι ότι άλλη θερμοκρασία απαιτεί ένα ίσιο μαλλί και άλλη το πολύ σγουρό. Το ζήτημα είναι βέβαια να προστατεύετε τα μαλλιά σας από την εντατική περιποίηση με την πρέσα ισιώματος.

Η ιδανική θερμοκρασία για την πρέσα ισιώματος, ανάλογα με τον κάθε τύπο μαλλιών

Ίσια μαλλιά

Αν έχετε ήδη ίσια μαλλιά και θέλετε με την πρέσα ισιώματος απλά να τα περάσετε μία – δύο φορές για να μοιάζουν σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο, ρυθμίστε την θερμοκρασία μεταξύ 120οC – 190οC, με την χαμηλότερη θερμοκρασία για πιο λεπτή τρίχα και την υψηλότερη για την πιο χοντρή.

Σπαστά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά και κυματιστά και θέλετε να τα ισιώσετε, ανεβάστε τη θερμοκρασία μεταξύ 150οC και 195οC, ανάλογα με το πάχος της τρίχας. Για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ θερμοπροστατευτικό προϊόν σε σπρέι αν έχετε λεπτή τρίχα, ενώ αν έχετε πιο χοντρή, επιλέξτε γαλάκτωμα. Εφαρμόστε το προιόν πριν από το στέγνωμα, σε νωπά μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά θέλουν περισσότερη φροντίδα και περισσότερη ώρα για το ίσωμα με την πρέσα. Αν ζεστάνετε πολύ τη συσκευή μπορεί να προκαλέσετε πιο γρήγορα φθορές στα μαλλιά σας. Βέβαια, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θα καταφέρετε να παραμείνουν ίσια και λεία. Ρυθμίστε την θερμοκρασία μεταξύ 160οC και 210οC, ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών, το πάχος της τρίχας.

Μην ξεχάσετε προηγουμένως το μαλακτικό και το θερμοπροστατευτικό σπρέι. Καλό είναι να τα έχετε στεγνώσει προηγουμένως με το πιστολάκι και να τους έχετε δώσει μία φόρμα με την βούρτσα για να χρειαστούν λιγότερα περάσματα με την πρέσα ισιώματος.

Πολύ σγουρά μαλλιά

Τα πολύ σγουρά μαλλιά χρειάζονται ακόμα πιο εντατική προετοιμασία για την πρέσα ισιώματος, την οποία θα πρέπει να ρυθμίσετε μέχρι 230°C, ειδικά αν έχετε πιο λεπτή τρίχα που έχει υποστεί χημική επεξεργασία. Φροντίστε να έχετε στεγνώσει καλά τα μαλλιά με το πιστολάκι, πριν ξεκινήσετε το ίσιωμα με την πρέσα. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε τις υψηλές θερμοκρασίες της πρέσας ισιώματος, τόσο καλύτερο για τα μαλλιά σας.

Πηγή: maneaddicts.com

Διαβάστε επίσης

Τι θα γίνει με τον στρεπτόκοκκο στις γιορτές – Θα έχουμε έξαρση και στη χώρα μας;

Περιττή η συμβουλή για κατανάλωση 8 ποτηριών νερού την ημέρα – Ο ρόλος της άλιπης μάζας του σώματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.