Προσωπικός γιατρός: Πόσοι γιατροί και πόσοι πολίτες έχουν κάνει εγγραφή

Αναιμική, παραμένει η συμμετοχή γιατρών και πολιτών στον θεσμό του Προσωπικού γιατρού. Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες έχουν «αγκαλιάσει» περισσότερο σε σχέση με τους νεότερους το θεσμό του προσωπικού γιατρού και έχουν προχωρήσει στην εγγραφή τους.

Συνολικά, σε προσωπικό γιατρό έχουν εγγραφεί (έως και την 1η Νοεμβρίου) 4.539.704 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51,2% των δικαιούχων, ενώ παραμένει μη εγγεγραμμένο το 48,8%.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών εξακολουθεί να μην είναι το αναμενόμενο. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα, έως και την 1η Νοεμβρίου, συνολικά στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.333 γιατροί, εκ των οποίων οι 2.251 είναι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικότερα, στην ηλικιακή κατηγορία 17-49 ετών, έχει πραγματοποιήσει εγγραφή το 38% των δικαιούχων, ενώ το 62% παραμένει μη εγγεγραμμένο.

Αντιθέτως, εγγεγραμμένο είναι το 62,5% των πολιτών 50-69 ετών και το 69,2% της ηλικιακής ομάδας από 70 ετών και πάνω

Υπενθυμίζεται ό,τι το υπουργείο Υγείας, βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των γιατρών προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε να ενταχθούν επιπλέον ιδιώτες γιατροί και να μπορεί να καλυφθεί με προσωπικό γιατρό το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Το υπουργείο Υγείας, είναι θετικό να δημιουργηθεί ένα μικτό σύστημα στο οποίο θα μπορεί να συμβληθεί με το κράτος ο ιδιώτης γιατρός με έναν μικρό αριθμό ασθενών (μίνιμουμ 857) και παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών. Οι πολίτες- ασθενείς αυτοί, θα είναι εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό χωρίς να επιβαρυνθούν τα πέναλτι που προβλέπει η μη συμμετοχή τους στη νέα μεταρρύθμιση.

Λειτουργία πλατφόρμας 

Η πλατφόρμα prosopikos.gov.gr ειναι απο προχθες σε λειτουργια και μπορούν οι πολίτες κατ’ αρχάς να εγγράφονται σε προσωπικό γιατρό, αλλά και να ενημερώνονται για τα εξής: τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο προσωπικός γιατρός, τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό, καθώς και τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού.

Διαβάστε επίσης 

Γρίπη, κορωνοϊός, RSV και τώρα και ιλαρά στα παιδιά – Συστάσεις για εμβολιασμό

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Παραμελημένη η στοματική υγεία στη χώρα μας 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.