Ελλείψεις φαρμάκων: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και έλεγχος σε 5 πολυεθνικές για μικρότερες εισαγωγές

Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΦ σε 5 πολυεθνικές εταιρείες μετά από καταγγελία που έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων, ενώ το υπουργείο Υγείας προωθεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων που λείπουν από την αγορά, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι ελλείψεις φαρμάκων.

Έλεγχος σε 5 πολυεθνικές

Ο έλεγχος στις 5 πολυεθνικές δόθηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ύστερα από την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες εισάγουν μικρότερες ποσότητες φαρμάκων στη χώρα μας από όσες απαιτούνται.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας σε δήλωσή του αναφέρει ότι αν διαπιστωθεί πως η καταγγελία είναι βάσιμη, θα επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας  ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των ελλείψεων φαρμάκων θα προβλεφθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα φάρμακα που λείπουν και θα αναρτηθεί την Τρίτη η επικαιροποιημένη λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών για τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά ιδιοσκεύασματα.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Σε συνεχεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων και συγκεκριμένα:
α) η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστα απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα,
β) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων και
γ) η αύξηση των εισαγωγών, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατόπιν καταγγελίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών”.

Διαβάστε επίσης

Ο βασικός κανόνας για την προπόνηση, αν έχετε κρυολόγημα

Νέα προγράμματα μαζικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.