Healthflix: Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπ. Υγείας, για υπηρεσίες υγείας

Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία, το Healthflix και το Myhealthdata app, σχεδιάζει να θέσει στη διάθεση των πολιτών το υπουργείο Υγείας, με στόχο την εξατομικευμένη προσέγγιση και την αποτελεσματικότερη πρόληψη και διατήρηση ή βελτίωση της υγείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, από το βήμα του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το υπουργείο Υγείας σχεδίασε μια ψηφιακή δράση, το «Σύμβουλο Υγείας» ή αλλιώς Myhealthdata app, ο οποίος ουσιαστικά θα αντλεί δεδομένα από τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αναφορικά με προληπτικά προγράμματα και εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο πολίτης και θα διαμορφώνει το ατομικό του προφίλ υγείας, σε σχέση με παράγοντες κινδύνου και με τον υπόλοιπο πληθυσμό αντίστοιχης ηλικίας στη χώρα.

Παράλληλα, θα καθοδηγεί για το ποιες είναι οι εξετάσεις που θα πρέπει να κάνει με βάση την ηλικία και τους παράγοντες κινδύνου που έχει, ποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής του καθώς και για το ποια προγράμματα υπάρχουν έτσι ώστε οι απαιτούμενες εξετάσεις για να γίνουν δωρεάν. Τέλος, θα ενημερώνει τον πολίτη σχετικά με τα εμβόλια που θα πρέπει να του έχουν χορηγηθεί και πώς μπορούν να γίνουν δωρεάν και θα τον βοηθά να τα προγραμματίσει.

Healthflix: Αλληλεπίδραση στο σύστημα υγείας

«Έναν αντίστοιχο μηχανισμό προσπαθούμε να αναπτύξουμε και για ένα σύστημα υπενθύμισης λήψης αγωγής, μέσω αυτής της εφαρμογής. Η εφαρμογή θα συμπληρώσει σε δύο επίπεδα, εγγραμματοσύνης υγείας και ενδυνάμωσης, την αλληλεπίδραση που έχει ο καθένας μας με το σύστημα Υγείας», τόνισε η κα Αγαπηδάκη, ανακοίνωνοντας παράλληλα και το σχεδιασμό άλλης μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης.

«Πρόκειται για το Healthflix. Έχει πολλές ομοιότητες με αυτά στα οποία έχετε ήδη εμπειρία από το αντίστοιχο Ertflix ή το Netflix, και θα αφορά όχι μόνο σε βίντεο και προγράμματα για το πως μπορεί κανείς να βελτιώσει τις συμπεριφορές υγείας κλπ αλλά και για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση και άλλα διαθέσιμα εργαλεία τα οποία ο πολίτης δεν χρησιμοποιεί».

Διαβάστε επίσης 

Γυρνούν την πλάτη και στο εμβόλιο της γρίπης – Η κυβέρνηση επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσιόδρα : Μήνυμα εμβολιασμού για την εποχική γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.