Πιθανή η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη διαχείριση της επιδημίας Covid-19

Όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα συζητήθηκαν στη σημερινή τακτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρουσιάστηκε και η κατάσταση στο σύστημα Υγείας το οποίο εξακολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά εξαιτίας των αυξημένων εισαγωγών.

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο.

Ήδη, όλες σχεδόν οι ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχουν παραχωρήσει κλίνες για νοσηλεία non covid περιστατικών, ενώ το Ιατρικό Περιστερίου και το Λητώ έχουν ετοιμαστεί να υποδεχτούν ασθενείς με κορονοϊό. Το Ερρίκος Ντυνάν έχει ενταχθεί από την περασμένη εβδομάδα στο σύστημα εφημεριών, αντικαθιστώντας το Σισμανόγλειο το οποίο δέχεται πλέον αποκλειστικά περιστατικά Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στη διάθεση του ΕΣΥ έχει τεθεί και ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης για την υποδοχή ασθενών μετά την ανάρρωσή τους.

Ανυποχώρητο το τρίτο κύμα

Το τελευταίο 24ωρο, 53 άσθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου Covid-19. Καταγράφηκαν 1.626 νέα κρούσματα. Το τελευταίο διάστημα, κάθε μέρα τα κρούσματα αυξάνονται κατά περίπου 1% σε σχέση με την προηγούμενη.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον σε 221.147, εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Από την έναρξη της επιδημίας, έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι. Το 95.8% των ασθενών που κατέληξαν είχε υποκείμενο νόσημα ή /και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μέχρι ώρας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 564 ασθενείς (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος όρος εισαγωγών σε ΜΕΘ ήταν 429 ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη κινητοποίηση για να προληφθεί το χειρότερο σενάριο του τρίτου κύματος Covid-19

Κορονοϊός: Οι επόμενες 15 ημέρες θα κρίνουν το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων

Στο τέλος του χρόνου το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.