Μεγάλη κινητοποίηση για να προληφθεί το χειρότερο σενάριο του τρίτου κύματος Covid-19

Για το χειρότερο σενάριο εξέλιξης του τρίτου επιδημικού κύματος προετοιμάζεται το επιτελείο της Υγείας, με το βλέμμα στην ασφυκτική πίεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες το σύστημα Υγείας κυρίως στην Αττική.

Οι επιτελείς δεν αποκλείουν μεγάλο ξέσπασμα κρουσμάτων το επόμενο διάστημα- ανάλογο του τελευταίου 24ωρου – και επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε να μην βρεθούν προ ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Από σήμερα, Τετάρτη, εντάσσεται στο σύστημα εφημεριών το Ερρίκος Ντυνάν, σε αντικατάσταση του Σισμανογλείου το οποίο δέχεται πλέον αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού

Μεγάλη κινητοποίηση των ιδιωτών

Οι επόμενες μέρες προμηνύονται κρίσιμες και στόχος είναι να κρατηθεί όρθιο το σύστημα που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε τόσο μεγάλη κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα, με παραχώρηση δεκάδων κλινών όχι μόνο για τη φιλοξενία ασθενών με άλλες παθήσεις αλλά και για εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού.

Ήδη έχουν διατεθεί τουλάχιστον 215 ιδιωτικές κλίνες νοσηλείας non covid περιστατικών. Κάθε κλινική δηλώνει τις διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας για ασθενείς που δεν πάσχουν από Covid-19, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία εβδομάδα.

Επιστρατεύονται όλες οι δυνάμεις 

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται να ακολουθεί την αρχή «καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία», επιστρατεύοντας όσες περισσότερες δυνάμεις μπορεί.

Ήδη δύο ιδιωτικές κλινικές έχουν παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις τους στο ΕΣΥ για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τις επόμενες μέρες αναμένεται και η συνδρομή ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει επειγόντως ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους για να ενισχύσουν προσωρινά το ΕΣΥ, απασχολούμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Οι αρμόδιοι ευελπιστούν να μην επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και προσβλέπουν σε σταδιακή ύφεση του επιδημικού κύματος.

Διαβάστε επίσης:

Β.Κικίλιας: Έχουμε τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης

Κορονοϊός: 3.215 νέα κρούσματα και 46 θάνατοι –Έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική

Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα- Στο κόκκινο Ηράκλειο, Βόλος, Θεσσαλονίκη και Αττική

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.