Πλεύρης : Τα κρούσματα αυξάνονται αλλά όχι η πίεση στο ΕΣΥ για να πάρουμε νέα μέτρα

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, (1/6) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος στις δηλώσεις του επανέλαβε πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού δεν θα υπάρξει πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Έχουμε μια άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες από COVID περιστατικά, δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα. Οι διασωληνώσεις και απλές νοσηλείες αρχίζουν να αυξάνονται, ωστόσο δείχνουν ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερη πίεση το καλοκαίρι» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.

Πλεύρης για 4η δόση εμβολίου

Σε ερώτηση για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση και τη σύγχυση που προέκυψε μετά τις ανακοινώσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο κ.Πλεύρης τόνισε πως «είναι ξεκάθαρη η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών και τους ευάλωτους οι οποίοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση».

«Το εμβόλιο μας προστατεύει από την βαριά νόσηση» τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, για τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες, επειδή δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα ως προς το όφελος, αλλά από την άλλη πλευρά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ζημία, αυτό που λέμε είναι, σε συζήτηση με τον γιατρό τους να κρίνουν αν πρέπει να το κάνουν».

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς που λόγω μη εμβολιασμού βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι και αυτή την ώρα η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι «όσο έχουμε αυτά τα δεδομένα της πανδημίας όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα επιστρέψει».

Στον ΑΣΕΠ για ανάρτηση η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών

Ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και γενικότερα στο Νομό Λασιθίου ο κ. Πλεύρης επεσήμανε:

«Ήδη, βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τους 4.000 νοσηλευτών, όπου καλύπτεται στο έπακρο ότι μας ζητήθηκε από τον Νομό Λασιθίου. Στις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε την προκήρυξη των 700 γιατρών και ειδικά για τον Άγιο Νικόλαο έχει γίνει σοβαρή δουλεία για το σχέδιο της επέκτασης του νοσοκομείου. Είναι ένα πάγιο αίτημα για να μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο άνετα, καθώς το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατά βάση είναι το νοσοκομείο στο οποίο γίνονται οι περισσότερες χειρουργικές πράξεις και είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και πιστεύουμε ότι στον επόμενο μήνα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Κρήτη, θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο (2/6) στο Ηράκλειο, ενώ αμέσως μετά ο κ. Πλεύρης θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα νοσοκομεία και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και φορείς από το χώρο της υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Η απροετοίμαστη Γκάγκα, ο απών Αρκουμανέας και το λάθος της Θεοδωρίδου

Τριάντα χρόνια λειτουργίας του συμβουλευτικού σταθμού και της τηλεφωνικής γραμμής για το AIDS

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.