Η απροετοίμαστη Γκάγκα, ο απών Αρκουμανέας και το λάθος της Θεοδωρίδου

Δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός ότι η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εμφανίζεται μονίμως απροετοίμαστη στις συνεντεύξεις. Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη κάνει προεκλογική εκστρατεία και ο ΕΟΔΥ ψάχνει να βρει τον απόντα Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Αδικαιολόγητα απών από σημαντική εκδήλωση του ΕΟΔΥ ο Αρκουμανέας

Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να κάνει μια αξιοπρεπή ομολογουμένως εκδήλωση, για τα δύο χρόνια που λειτουργούν οι κινητές ομάδες του (ΚΟΜΥ), οι οποίες τσεκάρουν τον πληθυσμό για κορωνοϊό. Από τη συγκεκριμένη εκδήλωση απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σε μια περίοδο, που έχει περιοριστεί δραματικά η δραστηριότητα των ΚΟΜΥ και που ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, το να γίνεται μια εκδήλωση, η οποία αφορά στο επιτυχημένο έργο των ΚΟΜΥ, φαίνεται κάπως άκυρη.

Υπερθεματίζουμε βέβαια ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τιμηθούν για τη δουλειά τους, όμως την ίδια στιγμή θα έπρεπε να τους τιμήσει και ένας από τους επικεφαλής τους – και δεν μιλάμε για τον σημερινό πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Από την εκδήλωση, λοιπόν, για τα δύο χρόνια της δράσης των Κινητών Ομάδων Υγείας απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Δεν ξέρουμε τον λόγο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε και επίσημα κάποια δικαιολογία για την απουσία του, αν και είχε λάβει ειδική πρόσκληση.

Μάλιστα ο σημερινός πρόεδρος τον επαίνεσε για τη δουλειά του κατά την ομιλία του.

Νομίζουμε πως μάλλον αδιαφόρησε για την χθεσινή (30-6-2022) εκδήλωση. Βλέποντας το προφίλ του στο FB, διαβάζουμε το εξής:

Αρχαίο Δράμα Explained: Το αίνιγμα της «Άλκηστης»

«Η κριτικός θεάτρου Λουίζα Αρκουμανέα επιχειρεί να μας βάλει μέσα στον κόσμο της «Άλκηστης», του έργου του Ευριπίδη που ανοίγει τα φετινά Επιδαύρια».

Μάλλον είχε αλλού το μυαλό του.

Ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα η Ζωή Ράπτη

Σε επαγγελματικό γεύμα ενημέρωσης για τις δράσεις του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της Ψυχικής Υγείας κάλεσε διαπιστευμένους συντάκτες του ρεπορτάζ, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη.

Μάλιστα επέλεξε και ωραίο σημείο, το Albion στο Νέο Ψυχικό.

Επικοινωνιακά, όμως, δεν πήγε καλά. Αρκετοί ήταν οι συντάκτες, που δεν ενημερώθηκαν σχετικά, επίσης η Υφυπουργός έδωσε και ρεπορτάζ. Για να μην τεθεί, λοιπόν, θέμα επιλεκτικής ενημέρωσης, θεωρήθηκε «δίκαιο» να σταλούν κάποιες σημειώσεις από τα λεγόμενά της με τη μορφή άτυπης ανακοίνωσης.

Και αναρωτιόμαστε: σε επόμενα αντίστοιχα τραπέζια, οι συντάκτες υγείας που θα βρεθούν εκεί, δεν θα υστερήσουν σε θέματα ενημέρωσης με εκείνους που έχουν προηγηθεί; Δηλαδή η κα Ράπτη απλά δεξιώνεται συντάκτες, για να είναι κοντά τους, χωρίς ουσιαστικό λόγο;

Μόνο ως συμπεριφορά πολιτευτή και όχι εν ενεργεία Υπουργού μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Είστε λάθος κυρία Θεοδωρίδου

«Νομίζω ότι αυτή η ειλικρινής τοποθέτηση της Επιτροπής τελικά την αδίκησε». Με αυτή την φράση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θέλησε να υπερασπιστεί την αναφορά στην ανακοίνωσή της πριν από μία εβδομάδα, ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελος από μία 4η δόση στους κάτω των 60 ετών.

Κυρία Θεοδωρίδου, η ειλικρίνεια δεν θα πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία για το θέμα στο οποίο αναφέρεται. Θα έπρεπε να είστε ειλικρινά… ειλικρινής. Να πείτε ευθέως «δεν  συστήνουμε 4η δόση σε άτομα υγιή κάτω των  60 ετών». Να πείτε αυτό, που πραγματικά συμβαίνει: «Δίνουμε το πράσινο φως, ώστε τεχνικά να ανοίξει η πλατφόρμα, για να υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για περιπτώσεις, τις οποίες, όντως, μπορεί να ωφελήσει μία επιπλέον δόση εμβολίου».

Και το λέμε αυτό, διότι υπάρχουν πολίτες κάτω των 60 ετών, που οι γιατροί τους, τους σύστηναν να κάνουν μία, ακόμη, δόση και αν είναι κλειστή η πλατφόρμα, μπλοκάρονται. Δηλαδή μερικές χιλιάδες ΑΜΚΑ, που θα μπορούσαν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην πλατφόρμα.

Μονίμως απροετοίμαστη η Μίνα Γκάγκα

Άκυρη διαπιστώνουμε για μία, ακόμη, φορά την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία με τις αναφορές της μόνο καλό δεν κάνει. Μεταφέροντας μηνύματα αναγνωστών, σημειώνουμε ότι έχουν βαρεθεί να βλέπουν στις συνεντεύξεις της στα κανάλια να τα χάνει κάπως, ουσιαστικά να είναι απροετοίμαστη, να μην ξέρει να απαντήσει.

Όπως, μάλιστα, μαθαίνουμε, αυτή η στάση δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο Μαξίμου, που δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του.

Τα γκλιν – γκλιν του Πλεύρη

Θέμα συζήτησης έγινε στο Υπουργείο Υγείας – και όχι μόνο – το σχόλιό μας για το περιβόητο, πλέον, γκλιν – γκλιν στα κινητά των δημοσιογράφων υγείας αργά το βράδυ… Και θυμηθήκαμε έναν άλλο Υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, που πριν μπει στην πολιτική, προγραμμάτιζε ηλεκτρονικά μηνύματα για να φεύγουν αξημέρωτα, ώστε να εντυπωσιάζει τους ανωτέρους του στη δουλειά.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

Στη σκιά της έξαρσης στην Ευρώπη, αργεί το νέο εμβόλιο για την COVID-19

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test, σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.