Προσωπικός γιατρός: Έως 45 ευρώ κατ’ άτομο η αμοιβή – Τι προβλέπει η σύμβαση

Διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ξεκινά άμεσα ο ΕΟΠΥΥ και για τις λοιπές ειδικότητες, μετά την υπογραφή της υπουργικής Απόφασης που καθορίζει, τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «Υπεγράφη η υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων.

Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε clawback και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Παράλληλα δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Συνεπώς υλοποιείται η δέσμευση μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης 

Νωρίτερα η 4η δόση του εμβολίου λόγω έξαρσης της επιδημίας – Άμεσα οι αποφάσεις για τους κάτω των 60 ετών

Τι γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις των υποπαραλλαγών της Όμικρον

Καύσωνας: Οδηγίες προφύλαξης – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.