Διαβάστε την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

Ένα μεγάλο βήμα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν πρακτικές μεταστροφής, γνωστές και ως “θεραπείες μεταστροφής”.

Με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα:

  • Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.
  • Aπαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα και όποιος εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους
  • Oι παραβάτες μπορούν να υποστούν πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, Η επανειλημμένη έκθεση συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και συγκεκριμένα στην “ταυτότητα” της ρύθμισης, αναφέρεται ότι «ως πρακτική μεταστροφής νοείται κάθε μεταχείριση που επιχειρεί να μεταβάλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου ενός ατόμου. Οι παρεμβάσεις αυτές εκκινούν από την πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία και η ανάγκη προσδιορισμού σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου συνιστούν ψυχική διαταραχή ή ανωμαλία και ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, κοθίρ, ίντερσεξ) άτομα είναι ηθικά, πνευματικά ή σωματικά κατώτερα. Η διάταξης αυτή στοχεύει παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την αντιμετώπιση συνολικά των διακρίσεων που υφίστανται, σε πολλές περιπτώσεις από μικρή ηλικία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

Διαβάστε επίσης

Αγωνία τέλος για χιλιάδες ευάλωτους ασθενείς: Έρχεται το μονοκλωνικό αντίσωμα που προστατεύει από την COVID-19

Τζέιν Φόντα: Τα μυστικά διατροφής που την κρατούν σε φόρμα

Φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς μύκητες στα νύχια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.