Τζέιν Φόντα: Τα μυστικά διατροφής που την κρατούν σε φόρμα

Η Τζέιν Φόντα έχει πάθος με την γυμναστική, την υγεία και τη φυσική κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Και είτε ήσασταν θαυμαστής των βίντεο προπόνησής της της δεκαετίας του 1980 είτε είστε νεότερος θαυμαστής που παρακολουθείτε την τελευταία σεζόν του “Grace and Frankie” στο Netflix, αναρωτιέστε πιθανότατα, πώς μπορεί να αισθάνεται τόσο καταπληκτικά στα 84 της χρόνια.

Η Τζέιν Φόντα, ανέκαθεν πίστευε στην επιδίωξη ενός βιώσιμου, υγιεινού τρόπου ζωής αντί να προσπαθεί να χάσει βάρος εξαιρετικά γρήγορα ή να ακολουθεί την πιο πρόσφατη δίαιτα της μόδας.

Ποιες είναι όμως οι δικές της υγιεινές διατροφικές συνήθειες; Το eatthis.com, τις αποκαλύπτει.

Απορρίπτει τις δίαιτες της μόδας.

Πρόσφατα , η ​​Φόντα μοιράστηκε δέκα από τις αγαπημένες της συμβουλές υγείας για υγιή απώλεια βάρους με το BeFiT. Μία από τις πρώτες συμβουλές της ήταν να ξεχάσει τις δίαιτες της μόδας.

«Οι δίαιτες της μόδας είναι αυτές που υπόσχονται μη ρεαλιστικά αποτελέσματα», λέει η Φόντα. «Δεν πρέπει να προσπαθείτε να χάσετε περισσότερα από 2 με 3 κιλά την εβδομάδα».

Προσθέτει επίσης ότι η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τη δίαιτα και την υγεία είναι σημαντική. «Μην σκέφτεσαι δίαιτα, σκέψου την υγεία».

Δεν παραλείπει ποτέ το πρωινό

Η πολύ γνωστή ηθοποιός, είπε επίσης ότι η κατανάλωση πρωινού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας και είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

“Κάθε πρωί δεσμεύεστε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό. Οι άνθρωποι που το κάνουν τείνουν να χάνουν βάρος”, λέει η Φόντα.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, να σας αφήσει να αισθάνεστε πεινασμένοι και ενδεχομένως να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Δεν είναι πολύ άκαμπτη

Μια άλλη από τις δέκα συμβουλές της Fonda που μοιράστηκε στο YouTube είναι να μην είστε εξαιρετικά άκαμπτοι. Αντί να ακολουθεί αυστηρά σχέδια διατροφής, η Fonda αγκαλιάζει την ισορροπία στην καθημερινότητά της.

«Δεν θέλεις να νιώθεις στέρηση», λέει η Φόντα. “Δεν μπορείς να το διατηρήσεις σε μεγάλη απόσταση. Επομένως, αν έχεις ένα κομμάτι σοκολάτας, δεν πειράζει. Απλώς μην φας ολόκληρο το κουτί. Ή ίσως να κάνεις μια μεγαλύτερη βόλτα αύριο.”

Δεν τρώει πολύ κρέας

Επικεντρώνεται στην κατανάλωση άφθονων υγιεινών τροφών κατά τη διάρκεια της ημέρας, που για εκείνη σημαίνει πολλά προϊόντα και όχι πολύ κρέας ή ψάρι.

“Τρώω φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Δεν τρώω σχεδόν καθόλου κρέας. Και έχω περιορίσει πολύ τα ψάρια”, λέει η Fonda στο Well + Good. «Υπάρχουν μέρη στον κόσμο όπου το ψάρι είναι η μόνη πηγή πρωτεΐνης για τους ανθρώπους, επομένως σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου έχουμε άλλες επιλογές, θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ψαριών».

Τρώει υγιεινά σνακ

Σύμφωνα με το περιοδικό Hello, διατηρεί την υγεία της έχοντας πάντα κάτι υγιεινό για σνακ.

“Κρατήστε υγιεινά σνακ στη διάθεσή σας μεταξύ των γευμάτων—πράγματα όπως φρούτα ή τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά ή τυρί cottage. Τα κόκκινα σταφύλια ταιριάζουν πολύ με το τυρί”, εκμυστηρεύτηκε η Τζειν Φόντα.

Διαβάστε επίσης 

Τα 11 τρόφιμα που δεν χαλάνε με τον ζεστό καιρό – Ιδανικά για εκδρομές μικρών και μεγάλων

Τρία ή έξι γεύματα την ημέρα; Τι απαντά η ειδικός;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.