ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ – Νέες διαστάσεις της υπόθεσης για το έγγραφο του διοικητή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διενεργείται στο ΑΧΕΠΑ για την υπόθεση που στάθηκε η αφορμή για τη σύνταξη του εγγράφου του διοικητή του νοσοκομείου, σύμφωνα με το οποίο “για την εισαγωγή ασθενών θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τη διοίκηση.

ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ

Τελικά, φαίνεται ότι μία άτυχη διατύπωση στο έγγραφο, παρερμηνεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι να διαταχθεί ΕΔΕ για υπόθεση παράκαμψης της λίστας χειρουργείων.

Το τι συνέβη εξήγησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ενώ και χθες από το βήμα της Βουλής είπε ότι «και ο ίδιος προβληματίστηκε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου του ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ήταν “ατυχέστατη η διατύπωση του εγγράφου”.

«Στο ΑΧΕΠΑ πράγματι υπήρχε ένα έγγραφο, είπε, για το οποίο δόθηκαν εξηγήσεις από τη Διοίκηση. Ποια είναι η πραγματικότητα; Δυστυχώς- και γίνεται ΕΔΕ στο ΑΧΕΠΑ- ένας συμπολίτης μας που ήταν να πάρει ένα υλικό 18 χιλιάδων ευρώ για προγραμματισμένο χειρουργείο, για κάποιον περίεργο λόγο πήρε άλλος συμπολίτης μας τη σειρά του και πήρε το υλικό που του αντιστοιχούσε.
Ο Διοικητής, λοιπόν, λέει ορθώς ότι «πρέπει η Διοίκηση να παρακολουθεί ότι τηρείται η σειρά των χειρουργείων». Όμως η διατύπωση του εγγράφου παρερμηνευόταν πολύ εύκολα, το έγγραφο έφταιγε, δεν έφταιγε αυτός που διάβαζε το έγγραφο.
Ήταν ατυχέστατη η διατύπωση του εγγράφου, αλλά ο σκοπός για τον οποίο βγήκε ήταν να υπάρχει διαφάνεια ως προς τη σειρά των χειρουργείων και σε αυτό το κομμάτι το Υπουργείο στηρίζει απόλυτα τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, η οποία πρέπει να κάνει την έρευνα, αλλά να μην δημιουργούνται προβλήματα ως προς τις διατυπώσεις.
Τίποτε άλλο, καμία παρέμβαση στο επιστημονικό έργο των γιατρών που τους σεβόμαστε απόλυτα και αυτοί είναι που αποφασίζουν για τις θεραπείες και στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας μαζί με τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Μπορείτε να διατηρηθείτε στα κιλά που χάσατε; Τώρα ξεκινά η μάχη για την απώλεια βάρους

Νυχτερινό σκι στον Παρνασσό στις 25 Μαρτίου

Σε έξαρση ως τα μέσα Απριλίου το… κοκτέιλ COVID-19 και γρίπης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.