Η διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων και οι ανθυγιεινές συνήθειές τους, όπως οι ίδιοι τις περιγράφουν

Η διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων και κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες που ακολουθούν γιατί προφανώς τους επιτρέπεται!

Η διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων κατά βάση είναι υγιεινή, αλλά υπάρχουν κάποιες ανθυγιεινές παρεκτροπές που δικαιολογούνται πολλές φορές δεν είναι τόσο υγιεινή όσο την φανταζόμαστε και οι ίδιοι έχουν περιγράψει τις ανθυγιεινές συνήθειές τους, σύμφωνα με το everydayhealth.com

Το 2008, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Μάικλ Φελπς κατανάλωνε 12.000 θερμίδες την ημέρα ενώ προπονούνταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου εκείνης της χρονιάς. Αργότερα διέψευσε τα στοιχεία σε μια συνέντευξη του στο Men’s Health, λέγοντας ότι η θερμιδική του πρόσληψη ήταν κάπου μεταξύ 8.000 και 10.000 ανά ημέρα — αλλά αυτό δεν μείωσε το ενδιαφέρον του κοινού για τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών και τι ακριβώς τους τροφοδοτεί για τις κορυφαίες επιδόσεις τους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε κάποιους αθλητές όπως οι Shaun White, Madison Chock, Mia Manganello και Chloe Kim. Αν αναρωτιέστε πώς αυτοί οι αθλητές, καθώς και προηγούμενοι σταρ όπως η Simone Biles, η Katie Ledecky, η Naomi Osaka και η Caeleb Dressel φροντίζουν το σώμα τους για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλιο, δείτε τις αποκαλύψεις που έχουν κάνει.

Η διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων

Shaun White

Τον Ιούλιο του 2021, ο snowboarder είπε στον The Strategist του New York Magazine ότι η αναπλήρωσή του μετά την προπόνηση έρχεται με τη μορφή ενός σέικ αντικατάστασης γεύματος με βάση τα φυτά. «Απλώς το ανακατεύω σε λίγο νερό. Συνήθως όμως χρησιμοποιώ γάλα βρώμης ή γάλα αμυγδάλου, προσθέτω μια μπανάνα ή λίγο αβοκάντο και μετά τα ανακατεύω», είπε.

Άλλο ένα σνακ που έχει; Μοσχαρίσιο κρέας. «Είναι το τέλειο σνακ για την προπόνησή μου και δεν καταρρέω. Επίσης έχω στο σακίδιο μου πάντα μπάρες».

Madison Chock

Η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ ξεκινά τη μέρα της με φυτικές ίνες με ένα φλιτζάνι πλιγούρι λιναρόσπορου που συμπληρώνει με άλλα θρεπτικά τρόφιμα. «Μου αρέσει να προσθέτω αποξηραμένα κράνμπερι, φρέσκα βατόμουρα και φέτες αμυγδάλου», είπε η Τσοκ στον Self. Μετά από το πρώτο πρωινό, έρχεται το δεύτερο πρωινό μετά την εξάσκηση: ½ αβοκάντο σε ψωμί, μερικούς κύβους τυρί, ασπράδια ομελέτα και ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ με αγαύη.

Για δείπνο θα έχει «κάποιο είδος πρωτεΐνης, όπως ψάρι, κοτόπουλο ή κόκκινο κρέας» μαζί με λαχανικά. «Αν δεν πεινάω πολύ, θα έχω μια σαλάτα με αβοκάντο, παντζάρια, τυρί φέτα και αγγούρι», είπε.

Simone Biles

Η Μπάιλς, ένα από τα χρυσά κορίτσια της γυμναστικής της Αμερικής αποφεύγει να παρακολουθεί τι τρώει και τις θερμίδες. «Τρώω με ό,τι αισθάνομαι καλά, αλλά προσπαθώ να μην τρώω υπερβολικά γιατί είμαι πάντα στο γυμναστήριο», είπε στο Women’s Health τον Οκτώβριο του 2020. «Για τις αθλήτριες, ειδικότερα, η παρακολούθηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και διατροφικά προβλήματα, οπότε τρώω ό,τι ξέρω ότι μπορώ και πρέπει.» Η Μπάιλς είπε ακόμη ότι είναι λάτρης των υδατανθράκων όπως η πίτσα πεπερόνι και τα φετουτσίνι Αλφρέντο, αλλά της αρέσεις και ο σολομός με φρέσκα λαχανικά. Πίνει επίσης περιστασιακά αλκοόλ, είπε στο περιοδικό.

Katie Ledecky

Η Ledecky είχε αποκαλύψει στο PureWow ότι η καθημερινή της διατροφή δεν αποκλείει τους υδατάνθρακες. Τοστ, σάντουιτς και μούρα είναι όλα στο μενού – με πρωτεΐνες που ενισχύουν την ενέργεια, όπως το κοτόπουλο και το βούτυρο ξηρών καρπών. Ως σνακ μετά την προπόνηση , η Ledecky πίνει σοκολατούχο γάλα, το οποίο προσφέρει την τέλεια ισορροπία πρωτεΐνης και υδατανθράκων για βέλτιστη αποκατάσταση.

Chloe Kim

Το θαύμα του Snowboard, Chloe Kim, μιλάει για την αγάπη της για το φαγητό. Όπως ανέφερε στο Today, το αγαπημένο της είναι το σούσι και το απολαμβάνει με ένα smoothie φτιαγμένο με νερό καρύδας, ανανά , νέκταρ αγαύης, πιτάγια και φράουλα. Επίσης της αρέσει το παγωτό, η πίτσα αλλά και γλυκά και αλμυρά πιάτα. «Δεν κάνω τρελή δίαιτα», είπε στο PopSugar, αποκαλύπτοντας επίσης ότι το πρωινό της επιλογής της είναι τηγανίτες σοκολάτας, μερικά μπισκότα και σιρόπι, τοστ και τυρί κότατζ, το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να έχει πίτσα και τηγανητές πατάτες. «Τρώω ό,τι λαχταρώ, αυτή είμαι!». «Λατρεύω το φαγητό… και μόνο να σκεφτώ να βγάλω τα αγαπημένα μου φαγητά από τη διατροφή μου με συνθλίβει».

Naomi Osaka

Η πρωταθλήτρια του τένις Osaka, ακολουθεί μια πρωινή ρουτίνα που περιλαμβάνει ένα πράσινο smoothie με λάχανο , σπανάκι, ένα διάλυμα ηλεκτρολυτών με γεύση καρύδας και ακτινίδιο, όπως είπε στο PureWow. «Πριν από τα ματς, τρώω σκέτα ζυμαρικά με ελιές ή κοτόπουλο. Δεν είναι πολύ περίπλοκο», πρόσθεσε.

Mia Manganello

Η αθλήτρια ταχύτητας τροφοδοτεί τον εαυτό της με καθαρά, υγιεινά γεύματα πριν από τον αγώνα. Αποκάλυψε στον Delish ότι το πρωινό της πριν την εξάσκηση αποτελείται από πλιγούρι βρώμης με χυμό πορτοκαλιού. Το μεσημεριανό είναι τοστ αβοκάντο με αυγό και το βραδινό είναι σολομός teriyaki με λευκό ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά. Τρώει επίσης φρούτα πριν την απογευματινή προπόνηση.

Caeleb Dressel

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ντρέσελ είπε στην USA Today ότι ενώ δεν ήταν σίγουρος πόσες θερμίδες τρώει την ημέρα, μπορεί να βρίσκεται σε παρόμοιο εύρος με τον συνάδελφό του κολυμβητή Φελπς. «Είμαι κάπως σαν άλογο: τρώω κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε δεν πεινάω ποτέ. Δεν θέλω να πάω να προπονηθώ πεινασμένος». Μετά την πρωινή του προπόνηση, τρώει ένα γεύμα με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά. Για βραδινό τρώει μέχρι να χορτάσει και ένα από τα αγαπημένα του γεύματα είναι το ρολό κιμά.

Διαβάστε επίσης

Η σημασία των χρωμάτων που αγαπάμε

Πώς να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί όλη μέρα

10 τροφές που μπορείτε να φάτε με ασφάλεια μετά την ημερομηνία λήξης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.