Πλεύρης: Ενισχύεται το ΕΣΥ, με 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών

Προσλήψεις για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές στο ΕΣΥ, με ειδική μοριοδότηση και την παράταση στις επικουρικές συμβάσεις μέχρι τέλος του χρόνου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 Fm, ο υπουργός Υγείας,  εξήγγειλε την προκήρυξη των προσλήψεων περίπου 4.000 -μονίμων- νοσηλευτών και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων, με ειδική μοριοδότηση «συμβατή με το σύνταγμα» η οποία θα πριμοδοτεί την προϋπηρεσία τους στο ΕΣΥ.

Παράταση επικουρικών συμβάσεων 

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι «αποδεδειγμένα θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα. Δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πέρα από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο σύστημα και να εκτιμηθεί ότι είχανε παρουσία στη δύσκολη αυτή περίοδο στο ΕΣΥ».

Παράλληλα προανήγγειλε μεγάλη παράταση των συμβάσεων στους επικουρικούς. «Θα είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου η παράταση που θα δοθεί στους επικουρικούς σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  Η παραλλαγή «Όμικρον» αντιμετωπίζεται με διαφορετικούς όρους

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα , ανέφερε πως, τα  στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η «Όμικρον»- που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας- θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους. Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα.

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η «Όμικρον» , ακριβώς επειδή δεν θα επιβαρύνει σε ακραίο βαθμό τις βαριές νοσηλείες, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μία κατάσταση πιο κοντά στην κανονικότητα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

Διαβάστε επίσης 

Η Ελλάδα αγγίζει τα 2 εκατ. κρούσματα – «Βράζουν» οι Κυκλάδες

Μιχαηλίδου, Τσιόδρας και Ζαούτης δίπλα στους άστεγους στον Πειραιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.