Παίδων Πεντέλης: Κηρύχθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων

Παράνομη κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης έπειτα από αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε στο twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (33/2022), κηρύχθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων, στο Παίδων Πεντέλης . Οι εμβολιασμοί των παιδιών και η λειτουργία της δομής, συνεχίζεται κανονικά.

Το πρωί της Πέμπτης (13/1), ο κος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του, να μετατραπεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης,  σε εμβολιαστικό κέντρο, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

«Εγώ καταλαβαίνω τις ενστάσεις, αλλά να δούμε σε ποιον βαθμό ισχύουν. Το Παίδων Πεντέλης έκανε εφημερίες πρωινές και νυχτερινές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με ένα ακόμα νοσοκομείο παιδιατρικό.

Επειδή θέλαμε να αυξήσουμε τις εμβολιαστικές γραμμές και για τα παιδάκια αυτές μπορούν να είναι μόνο στα νοσοκομεία, επελέγη να αυξηθούν αυτές οι γραμμές και να είναι 13, γιατί θέλουμε μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου να έχουμε πλήρη κάλυψη των εμβολιασμών και η μόνη παραχώρηση που έγινε και θα ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας που μένουν στα βόρεια, είναι όχι για την καθημερινή του λειτουργία και τις πρωινές εφημερίες, θα είναι Δευτέρα και Πέμπτη που εφημέρευε, για 35 ημέρες, που σημαίνει ότι 8 με 10 εφημερίες βραδινές δεν θα γίνουν στο Παίδων Πεντέλης για να κάνει τους εμβολιασμούς και θα γίνουν σε άλλα σημεία.

Είναι προσωρινό, από 4 έως 6 εβδομάδες, για να ολοκληρωθεί βάσει της ζήτησης που υπάρχει η εμβολιαστική κάλυψη και να επανέλθει κανονικά στις εφημερίες του. Θα ήθελα να ήμασταν σε μια συνεννόηση, αλλά το γεγονός ότι σήμερα γίνονται εμβολιασμοί και υπήρχε κίνδυνος λόγω της απεργίας να πήγαιναν οι γονείς με τα παιδιά τους για να εμβολιαστούν και να μην μπορούσαν, γι’ αυτό τον λόγο προχωρήσαμε στην νομική ενέργεια προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία», είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Ακόμα 50 σημεία για δωρεάν τεστ με τη συμβολή του στρατού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμεί να μη γίνουν τα 300 εμβόλια των παιδιών», απαντά ο Θάνος Πλεύρης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.