Πλεύρης: Λαϊκίζουν όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν μοριακά τεστ

«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές.

Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Γκάγκα: Πότε χρειάζεται να κάνουμε μοριακό τεστ 

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωσή για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι, αν είναι θετικό το Rapid test δεν απαιτείται PCR εκτός αν κάποιος επιθυμεί να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης.

Επεσήμανε δε, ότι σήμερα είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος εργασίας στα διαγνωστικά κέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες που θέλουν να κάνουν rapid test ή PCR τεστ.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν χρειάζεται μία οικογένεια για παράδειγμα να πηγαίνει συνεχώς για PCR το οποίο να σημειωθεί κοστίζει έως 60 ευρώ, καθώς και το Rapid test είναι αξιόπιστο.

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλάτες Μητσοτάκη σε διαγνωστικά αντί για δωρεάν συνταγογράφηση

Σημειώνεται πώς με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τριτοκοσμικές τις εικόνες πολύωρης αναμονής πολιτών, για να κάνει διαγνωστικό τεστ κορονοιού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζει,  πώς αντί τα μοριακά και τα rapid test, να συνταγογραφούνται δωρεάν, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της πανδημίας, για να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών.

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου – Γκάγκα: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον- Πότε χρειάζεται να κάνουμε μοριακό τεστ

Υπουργείο Υγείας: Σύσταση για self test τις γιορτές – Τα ατομικά μέτρα προστασίας

Έρχονται εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων- Τσουχτερά τα πρόστιμα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.