Γκάγκα: Κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται

Κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, κατά την περιοδεία της, στην Κεντρική Ελλάδα.

Η κα. Γκάγκα στο πλαίσιο της περιοδείας, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ επισκέφθηκε και όλα τα νοσοκομεία σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Γκάγκα: Κανένας ασθενής δεν μένει χωρίς τη φροντίδα που χρειάζεται

Καθοριστικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στις συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συνέχιση και αύξηση της εμβολιαστικής κίνησης στην περιφέρεια όσο και στη παραίνεση για την τήρηση των μέτρων και οι τομείς συνεργασίας υπουργείου, τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συλλόγων ιατρών.

Η αναπληρώτρια Υπουργός επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως η συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στενότερη, με γνώμονα τον κοινό στόχο: τον έλεγχο της πανδημίας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κατά την επίσκεψη στα νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υγειονομικούς για τα θέματα των νοσοκομείων τους και για την πορεία υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων κατά της COVID-19.

Προτεραιότητα η άμεση επαφή με τους υγειονομικούς 

Βασική για την κα. Γκάγκα προτεραιότητα, αποτελεί η άμεση επαφή με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. Καθώς και αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων κάθε νοσοκομείου και την στοχευμένη επίλυση των ζητημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται η φωνή των ανθρώπων που στηρίζουν το σύστημα όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας αλλά διαχρονικά.

Τα νοσοκομεία έχουν ήδη ενισχυθεί με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ το υπουργείο είναι έτοιμο να καλύψει και κάθε συμπληρωματική ανάγκη.

Διαβάστε επίσης 

Συνέντευξη Μ. Γκάγκα: Η επιδημία δεν έχει ξεφύγει, υπάρχει plan B

Σήμερα στην Ελλάδα παρτίδα με 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα μέσω ΙΦΕΤ

Λύματα: Ανησυχία για Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Ηράκλειο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.