Πλεύρης: Έμφαση στην πρόληψη και στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Με τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι θα στηρίξει την πρόληψη, την πρόσβαση σε νέες θεραπείες και την ανάπτυξη των κλινικών μελετών για τον καρκίνο στην Ελλάδα, άνοιξε η συνεδριακή ψηφιακή εβδομάδα για τον καρκίνο, «Cancer Week Conference».

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, σύντομα οι πολίτες θα καλούνται με sms για να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Ετσι ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα να διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες για θεραπεία.

Πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα

Παρά τους κλειστούς προϋπολογισμούς και το clawback η κυβέρνηση έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα. Οι διαπραγματεύσεις των τιμών για τα καινοτόμα σκευάσματα είναι μια στρατηγική προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει φέρει ήδη καλά αποτελέσματα σε αγαστή συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για επενδυτικά κίνητρα που θα δοθούν για την ανάπτυξη κλινικών δοκιμών στη χώρα, οι οποίες πέρα από τα οικονομικά οφέλη θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να συμμετέχουν σε αυτές, γεγονός που συμβάλλει στο να έχουν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης 

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλούν μυέλωμα: «Δεν είναι εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.