Πλεύρης και Πιερρακάκης μαζί στην παρουσίαση της νέας εφαρμογής για τις Ιατρικές Βεβαιώσεις

Παρουσιάζεται σήμερα η νέα εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ «Ιατρικές Βεβαιώσεις» μέσω της οποίας οι πολίτες θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά κάθε ιατρική βεβαίωση που χρειάζονται.

Η παρουσίαση θα γίνει ενώπιον του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της Πρόεδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ Νίκης Τσούμα.

Μέσω της νέας εφαρμογής, κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά τις ιατρικές βεβαιώσεις αλλά και πρόσθετα στοιχεία, όπως το στάδιο εκκρεμότητας, την εκτέλεσή τους και τη λήξη ισχύος τους, ενώ θα έχει πρόσβαση τόσο για τον ίδιο όσο και για τα προστατευόμενα μέλη του.

Ο ρόλος της ΗΔΙΚΑ έχει καταστεί στο χώρο της υγείας ως πρωταγωνιστικός πλέον και ο νέος υπουργός Υγείας αντιλαμβάνεται ότι το βασικό εργαλείο για την άσκηση δίκαιης πολιτικής και εξορθολογισμού των δαπανών είναι η πλήρης καταγραφή όλων των στοιχείων και δεδομένων.

Η συνεργασία λοιπόν με την ΗΔΙΚΑ και τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, θα είναι στο εξής πολύ στενή, όπως φάνηκε και από την πρώτη ενημερωτική συνάντηση του κ. Πλεύρη με τους υγειονομικούς συντάκτες στη διάρκεια της οποίας έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάλυση των δαπανών με στόχο τον εξορθολογισμό και τον ίσο καταμερισμό.

Άμεσα πεδία εφαρμογής του ηλεκτρονικού ελέγχου θα είναι τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και οι «κόφτες» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Επιπλέον μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ αλλά και του ατομικού φακέλου υγείας, θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τους ποσοτικούς αλλά και για τους ποιοτικούς δείκτες στις δημόσιες δομές υγείας και τον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι προχθές ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ ο “Πίνακας μηνός Ιουνίου 2021 αναφορικά με τη μηνιαία προείσπραξη του clawback”. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό καλούνται να καταβάλλουν οι ιδιωτικές κλινικές το clawback αντιστοιχεί στο 44,5% των συνολικών υποβολών, τα Διαγνωστικά Κέντρα για Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών (39,5%), Υπερηχογραφήματα (37%) και εταιρείες αναπνευστικών συσκευών (47,3%).

Διαβάστε επίσης

Σαρηγιάννης: Περιμένουμε 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους

Πόση ώρα να χρησιμοποιούμε τα ακουστικά και σε ποια ένταση

Τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών – Η επιμονή των αρνητών αποτυπώνεται σε έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.