Σαρηγιάννης: Περιμένουμε 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους

Την πρόβλεψη ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του περσινού χειμώνα αν δεν εφαρμοστούν άμεσα μέτρα στα σχολεία, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόσο για τις επιστημονικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με τα παιδιά αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή θα διπλασιαστούν και τόνισε: «Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα».

Όπως ανέφερε στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός.

600 κρούσματα την ημέρα στη Βόρεια Ελλάδα

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περυσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα».

Τον Νοέμβριο πίεση στις ΜΕΘ

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα φανεί στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι γεμάτες 200 κλίνες ΜΕΘ, ενώ θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των νεκρών. Την κατάσταση αυτή απέδωσε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και στην υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Μάλιστα ο καθηγητής τόνισε την «ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλιώς το lockdown θα είναι μονόδρομος», διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές».

Διαβάστε επίσης

Ύμνοι για τους Έλληνες επιστήμονες από το περιοδικό Nature

Θ. Πλεύρης για μονοκλωνικά αντισώματα: Με διάταξη οι όροι χορήγησης – φθηνή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα έρευνα αθωώνει τα λιπαρά των γαλακτομικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.