Α. Ξανθός: Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας

Δύο πράγματα σηματοδοτεί η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Α. Ξανθός σημειώνει σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, ότι« η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα:

1. Τη συνολική αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και

2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει , στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί ότι, στο εξής, η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και, ειδικά σε περίοδο πανδημίας, διασφάλιση κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων .

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα», καταλήγει ο κ. Α. Ξανθός.

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Κικίλιας: Ο πρώην Υπουργός Υγείας ήταν «ναι, μεν, αλλά»

Θάνος Πλεύρης: Οι πρωτοβουλίες και η ευρεία γνώση της υγείας

Μίνα Γκάγκα: Το μικρόβιο της πολιτικής και το βαρύ επιστημονικό βιογραφικό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.