Β. Κικίλιας: Πρόθεση μας να αυξηθεί η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τα γενόσημα

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να αυξηθεί η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τα γενόσημα τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση που είχε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

«Θα προχωρήσουμε μαζί για να λύσουμε τα θεσμικά θέματα», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη , στον Πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά, μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ και το Νομικό Σύμβουλο του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΦΣ που παρέδωσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας Υπόμνημα θέσεων και Προτάσεων, αναφέρθηκε στην προσφορά των φαρμακοποιών σε όλη την διάρκεια της πανδημίας και τόνισε ότι τα φαρμακεία είναι στο όριο βιωσιμότητας μετά από 10 χρόνια μνημονίων και για τον λόγο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είναι πάντα διασφαλισμένο το θέμα της τακτικής πληρωμής των φαρμακείων.

Πρόβλημα βιωσιμότητας

«Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς . Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του 0,8% αλλά και στην διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών που παρατηρούνται στις κρατικές δομές .

Ο κ. Κοντοζάμανης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής Εργασίας το οποίο προχωράει και στην συνεχή επικοινωνία που υπάρχει με τον ΠΦΣ για την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και των καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν στην διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε όλους τους φαρμακοποιούς για την βοήθεια τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην επίλυση των θεμάτων καθημερινότητας των φαρμακοποιών. Επίσης τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να αυξηθεί η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τα γενόσημα και διαβεβαίωσε για το θέμα του τακτικού ελέγχου που πρόκειται να εφαρμοστεί στον ΕΟΠΥΥ, ότι διατηρούν ανοικτούς και τους δυο τρόπους ελέγχου για να μην προκληθεί πρόβλημα με την τακτικότητα της πληρωμής των φαρμακείων.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.