Γκίκας Μαγιορκίνης για self tests: Ελάχιστες οι πιθανότητες να βγει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα 

Συμπληρωματικό εργαλείο προς όφελος της Δημόσιας Υγείας χαρακτήρισε το δωρεάν self test που διανέμεται από το φαρμακείο, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, στόχος είναι ο εντοπισμός των αδιάγνωστων φορέων του ιού SARS-CoV-2 και έκανε λόγο για μια μορφή προσυμπτωματικού ελέγχου με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων και εξήγησε ότι γίνεται σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα. Μίλησε για συμπληρωματικό εργαλείο με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ελάχιστες οι πιθανότητες να βγει λανθασμένο αποτέλεσμα 

Είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί να υπάρξει ψευδώς αρνητικό ένα αποτέλεσμα.
Όπως εξήγησε, επειδή ο επιπολασμός του ιού είναι κοντά στο 1% στον ελληνικό πληθυσμό, η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα είναι 1 στα 1000.

Μάλιστα ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι γι αυτόν τον λόγο επελέγησαν και τα συγκεκριμένα self tests επειδή ακριβώς έχει διαπιστωθεί ότι έχουν υψηλή ακρίβεια.

“Περιμέναμε περίπου το 20-30% να επαληθευτούν αλλά το ποσοστό ξεπέρασε το 70%» ανέφερε χαρακτηριστικά o καθηγητής, εξηγώντας πως επιβεβαιώθηκαν τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν στους μαθητές.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.