Κορονοϊός: Σταθεροποίηση κρουσμάτων, μείωση του δείκτη θετικότητας

Σταθεροποίηση κάτω από το 6% παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία στη χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 27.427, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 30.000 σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως παρατηρείται σταθεροποίηση σε όλη την Ελλάδα πλην της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, οι επιστήμονες προβληματίζονται για περιοχές όπως η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πιερία, η Φωκίδα, η Αρκαδία, η Καβάλα και η Πρέβεζα.

Αναφερόμενος στην Αττική είπε πως υπάρχει μια σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες πίεσης στο ΕΣΥ. «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο αλλά είναι εύθραυστη η ισορροπία» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για παραδόσεις – εξπρές εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και τόνισε πως για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BionTech μέχρι τον Ιούνιο.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα, είπε παράλληλα ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.