ΕΜΑ: Την επόμενη εβδομάδα η γνωμοδότηση για το εμβόλιο της J&J

Σύσταση στα κράτη-μέλη, να μην ξεκινήσουν ακόμη τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson κάνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ), μετά την αναστολή της χρήσης του στις ΗΠΑ λόγω ύποπτων θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, διερευνά όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν και θα αποφασίσει εάν απαιτείται κανονιστική ενέργεια.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει τις σύσταση προς τις χώρες τις ΕΕ για τη χρήση του εμβολίου.

Μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων συστήνει, μετά από πρόταση της φαρμακευτικής εταιρείας, ”να μην χρησιμοποιηθούν από καμία χώρα της ΕΕ για προληπτικούς λόγους”.

Τονίζει τέλος, ότι ενώ η αναθεώρηση για συγκεκριμένο εμβόλιο βρίσκεται σε εξέλιξη, παραμένει σταθερή στην άποψη ότι τα οφέλη του εμβολίου στην πρόληψη της λοίμωξης Covid, υπερτερούν των κινδύνων και των παρενεργειών του.

Πηγή: ema.europa.eu

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.