Johnson & Johnson: Θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη

Την καθυστέρηση των παραδόσεων των εμβολίων στην Ευρώπη , ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, σημειώνοντας πως επανεξετάζει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε ανθρώπους που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστό πως ερευνά την υπόθεση μαζί με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς.

«Εξετάσαμε αυτές τις περιπτώσεις με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές», δήλωσε η εταιρεία. «Έχουμε λάβει την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά την κυκλοφορία του εμβολίου μας στην Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, διακοπή της χορήγησης του εμβολίου Johnson & Johnson συνιστούν ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC).

Αιτία είναι οι αναφορές για 6 περιστατικά σπάνιων και σοβαρών θρόμβων του αίματος, σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο το οποίο χορηγείται σε μια δόση.Όπως μεταδίδει το CNN, όλα τα περιστατικά αφορούν νέες γυναίκες (18 – 49 ετών) οι οποίες εκδήλωσαν συμπτώματα θρόμβωσης 6 έως 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες 6,8 εκατομμύρια εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Στάση αναμονής από το  Βερολίνο

Σε μια πρώτη αντίδραση, το γερμανικό υπουργείο Υγείας, μέσω του εκπροσώπου του, Χάνο Κάουτς, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου της Johnson & Johnson, παραπέμποντας στο Ινστιτούτο “Πάουλ Έρλιχ”, το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση της Βαυαρίας να συνεχίσει την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ

Πηγή:Reuters, CNN

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.