ΠΟΥ: Η πολυφωνία για τα μέτρα στοιχίζει ζωές

H σύγχυση, η πολυφωνία για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και ο εφησυχασμός στοιχίζουν ζωές, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Οργανισμός καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως για 7η συνεχόμενη εβδομάδα και αύξηση των θανάτων εξαιτίας της νόσου για 4η συνεχόμενη εβδομάδα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 9% και οι θάνατοι κατά 5% την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Η περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ήταν η τέταρτη χειρότερη σε αριθμό νέων περιστατικών, από την αρχή της πανδημίας.

«Τα εμβόλια δεν είναι υπερ-όπλο» 

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως η αυξητική πορεία της πανδημίας συμβαίνει ενώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 780 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Τα στελέχη του οργανισμού τονίζουν πως τα εμβόλια είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά δεν είναι το μόνο εργαλείο. Όπως υπογραμμίζουν, τα μέτρα ατομικής προστασίας – μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών – εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Το τέλος είναι ακόμη μακριά

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς τόνισε στην τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό, πως το τέλος της πανδημίας είναι ακόμη μακριά.

Ωστόσο, ανέφερε πως σε μερικούς μήνες, η κατάσταση θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο, με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.