4 χρόνια πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα – Σοκάρει ο αριθμός των θανάτων

Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού και η πανδημία εξαπλώνεται και στην Ελλάδα, και ίσως κανείς δεν υπολόγιζε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 τον αριθμό των θανάτων από COVID-19.

Εκείνη τη μέρα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Ήταν μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Δεν ήταν η μόνη. Πολλές ομάδες ανθρώπων κυρίως από τη Βορεία Ελλάδα είχαν πάει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι η πανδημία εξαπλωνόταν και στην Ευρώπη, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με αφετηρία την πόλη Γουχάν στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των κρουσμάτων που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες σχετιζόταν με ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Ιταλία, μια κύρια επιδημική εστία, και με μια ομάδα προσκυνητών που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και οι επαφές των ατόμων αυτών.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα ήταν θέμα ημερών.

Ο αριθμός των θανάτων από COVID-19

Τέσσερα χρόνια μετά, τα τελευταία στοιχεία από το covid19.gov.gr σοκάρουν:

Έχασαν την ζωή τους 34.779 άνθρωποι και τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 5.548.487. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις επίσημες δηλώσεις θανάτων και τεστ και σίγουρα οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι.

Σε ότι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr αναφέρουν τα εξής:

  • 22.459.796 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί
  • 7.937.854 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί
  • 7.647.004 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί
  • 7.454.189 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης.

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για εμβολιασμούς COVID-19 στα φαρμακεία – Ίσως και σήμερα η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών

Η βιταμίνη που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.