Η βιταμίνη που αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Τα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση επηρεάζονται από την κατάσταση υγείας του οργανισμού και μία βιταμίνη φαίνεται ότι παίζει ρόλο.

Μελέτη από το νοσοκομείο Mount Sinai του Τορόντο που έγινε σε γυναίκες οι οποίες υποβλήθηκαν σε μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης, έδειξαν ότι η βιταμίνη D, μπορεί να αυξήσει τα ποσοστό επιτυχίας και να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη και γέννηση παιδιού.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει μεγαλύτερη επιτυχία μεταξύ εκείνων των γυναικών που έχουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας, συμπεριέλαβε 173 γυναίκες που υποβλήθηκαν στη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης.

Η βιταμίνη D και ο ρόλος της στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D είχαν 52.7% πιθανότητα μιας επιτυχούς σύλληψης και εγκυμοσύνης μετά από τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή ακόμα και με έλλειψη της βιταμίνης να διαμορφώνεται στο 34.7%.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα παρόντα ευρήματα επισημαίνουν την ανάγκη ελέγχου των επιπέδων της βιταμίνης D σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, αλλά και σε εκείνες που μπαίνουν στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η συμπληρωματική χορήγηση της βιταμίνης D σε γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή έλλειψη αυτής, μπορεί να συμβάλει στην επιτυχή σύλληψη και εγκυμοσύνη μετά από τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Διαβάστε επίσης

Αγαπηδάκη: Οι αλλαγές στον Προσωπικό Γιατρό, ο ρόλος του Πανεπιστημίου και τι προβλέπεται για τα χρόνια νοσήματα

Κι άλλες πίτες για τον Άδωνι, άλλο στόρι για το ΙΦΕΤ, νέες δουλειές για τον Μάριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.