Α. Πελώνη: Από την ερχόμενη Δευτέρα το 2ο τεστ για τους μαθητές

Το πρώτο self test μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο self τεστ.

Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Η κ. Πελώνη αναφερόμενη στην επιχείρηση «Ελευθερία» τόνισε ότι “συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”, σημειώνοντας ότι η χώρα μας ξεπέρασε χθες τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι – ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την έκκληση – παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό και το εμβόλιο αποτελεί ασπίδα προστασίας.

Σχετικά με το ζήτημα του εμβολίου της Astra Zeneca τόνισε ότι υπάρχει η χθεσινή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι και για το εμβόλιο αυτό τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων και αναμένουμε- πρόσθεσε- και την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών σήμερα, το αργότερα μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις.

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο AstraZeneca: Διαφορετικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη για τους ηλικιακούς περιορισμούς

Σήμερα ή αύριο η απόφαση της Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.