Η Αναστασία Κοτανίδου στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό κατά της COVID 19 – Η απάντηση Γεωργιάδη στην Αθηνά Λινού

Η Αναστασία Κοτανίδου, η γνωστή καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και πρώην υπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά, θα είναι η πρωταγωνίστρια στο σποτ της νέας καμπάνιας του υπουργείου για τον εμβολιασμό κατά της COVID 19.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ καθηγήτριας Αθηνάς Λινού με θέμα:”Καθυστέρηση στη λήψη προληπτικών και θεραπευτικών μέτρων εν όψει της έξαρσης της νόσου COVID-19 και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων”.

Η κ. Λινού παρατήρησε ότι με 300.000 ή και 400.000 εμβόλια νέου τύπου, καλύπτεται κάτι λιγότερο από το 10% των ηλικιωμένων άνω των 60 ετών αλλά και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. «Με το 10% κάλυψη είμαστε σε κίνδυνο», ανέφερε η κ. Λινού, λέγοντας ότι «γενικά επαναπαυτήκαμε στο θέμα των εμβολιασμών, δεν λειτουργούν πλέον τα πολύ μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα και δεν υπήρξαν νέα μέτρα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού».

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, είπε ότι λειτουργούν κανονικά 659 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της νέας εμβολιαστικής καμπάνιας, περιλαμβάνεται η προβολή σποτ στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να συνδράμουν τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και ιδιώτες γιατροί στο νέο μοντέλο εμβολιασμών για τον COVID 19.

«Σε πάνω από 14 χώρες τα φαρμακεία συμμετέχουν στους εμβολιασμούς. Στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μείνουν έξω από αυτή την προσπάθεια τα 12.000 φαρμακεία και βεβαίως, ο ιδιώτης γιατρός».

Ο υπουργός Υγείας διέψευσε ότι ο αριθμός των εμβολιασμών παρουσιάζει μείωση, λέγοντας ότι πέρυσι, μέχρι αυτή την ημερομηνία, είχαν γίνει 120.000 αναμνηστικές δόσεις, ενώ φέτος ο αριθμός τους ανέρχεται στις 262.114 και μέσα στον μήνα έχουν κλειστεί 40.411 ραντεβού.

«Είμαστε πάνω από 100% σε ένα χρόνο», σημείωσε ενώ σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό για την γρίπη, είπε ότι ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 2,9 εκατομμύρια με το 60% των συμπολιτών μας άνω των 60 να έχει ήδη εμβολιαστεί.

Νέο σποτ για τον εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Τρεις ελληνικές πόλεις στις χειρότερες για τους Digital Nomads – Τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη

Οι πολλές αγάπες, ο πυρετός το «Τεταρτόβραδο» και οι ασυμφωνίες για τα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.