Τρεις ελληνικές πόλεις στις χειρότερες για τους Digital Nomads – Τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη

Τις καλύτερες και τις χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για την εξ αποστάσεως εργασία και τους digital nomads αποκαλύπτει έρευνα και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου καλά για την Ελλάδα.

Στην εποχή της πανδημίας, καθιερώθηκε η τηλεργασία και αναδείχθηκαν οι digital nomads, οι οποίοι δουλεύουν απομακρυσμένα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται. Μόνη προυπόθεση η ταχύτητα του ίντερνετ.

Ο βρετανικός πάροχος τεχνολογίας Brother UK, κατέληξε στις 10 καλύτερες και τις 10 χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για εργασία εξ αποστάσεως, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να καταλαμβάνουν την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα στις χειρότερες πόλεις, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Πάτρα μετά το Βελιγράδι της Σερβίας.

Για την έρευνα αναλύθηκαν παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε μια σταθμισμένη κατάταξη για να προσδιορισθεί η συνολική βαθμολογία για τους digital nomads στα 100.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της σημασία, η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους digital nomads, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Η Αθήνα συγκαταλέγεται στις 15 χαμηλότερες ευρωπαϊκές πόλεις στον Δείκτη Ασφάλειας, με βαθμό 53 στα 100 – 20% χαμηλότερη από το Λουξεμβούργο, την υψηλότερη πόλη.

Η Αθήνα έχει βαθμολογία στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6, στον Δείκτη Υγείας 57,5 ​​και στον Δείκτη Ευτυχίας 5,93.

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για απομακρυσμένους εργαζόμενους με βάση τις μετρήσεις. Οι τοπικές συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι σχετικά φθηνές, ενώ έχει βαθμολογία Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6 και Δείκτη Ασφάλειας 53.

Το Βελιγράδι, η πρωτεύουσα της Σερβίας, κατατάσσεται ως η τρίτη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για εξ αποστάσεως εργασία, με βαθμολογία 51,94. Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης κοστίζει 655,84 λίρες το μήνα με τη βασική ηλεκτρική ενέργεια, τη θέρμανση και το νερό να κοστίζουν συνολικά τις 130,10 λίρες.

Το Βελιγράδι σημείωσε 117,4 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 61,8 στον Δείκτη Ασφάλειας και 6,14 στον Δείκτη Ευτυχίας.

Η Πάτρα, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με βαθμολογία 52,33 στα 100. Η πόλη έχει βαθμολογία Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6, Δείκτη Ασφάλειας 53 και Δείκτη Ευτυχίας 5,93.

Η Λεμεσός της Κύπρου, κατατάσσεται ως η πέμπτη χειρότερη πόλη για τηλεργασία. Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης κοστίζει 1.336,02 λίρες το μήνα, με τους βασικούς λογαριασμούς να ανέρχονται συνολικά σε 189,83 λίρες. Η πόλη έχει δείκτη ποιότητας ζωής 146,5, δείκτη ασφάλειας 67,4 και δείκτη ευτυχίας 6,13.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για τους digital nomads

1. Λουξεμβούργο
Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου αναδείχθηκε ως η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία, σημειώνοντας 68/100 – την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις πόλεις. Έχει 6% υψηλότερη βαθμολογία καταλληλότητας για τηλεργασία από τη δεύτερη καλύτερη πόλη, το Όλομουτς. Κατατάσσεται επίσης σε υψηλή κατάταξη σε άλλες μετρήσεις, με εντυπωσιακή βαθμολογία Ποιότητας Ζωής 192,9, δείκτη Υγείας 75 και Ευτυχία Δείκτη 7,23.

2. Όλομουτς
Το Olomouc, το οποίο βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία, έχει συνολική βαθμολογία 64,27. Το κόστος ενός διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο κοστίζει 350,25 λίρες και το Wi-Fi κοστίζει 15,56 £. Η πόλη σημείωσε 163,6 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 73,4 στον Δείκτη Ασφάλειας και 6,85 στον Δείκτη Ευτυχίας.

3. Ρότερνταμ
Το Ρότερνταμ στην Ολλανδία, κατατάσσεται στην τρίτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων, με βαθμολογία 63,88 στα 100. Η πόλη σημείωσε 196,7 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής και 72,7 στον Δείκτη Ασφάλειας. Ένα γεύμα και μια μπύρα κοστίζουν μόνο 11,52 λίρες κατά μέσο όρο. Η Ολλανδία έχει επίσης ονομαστεί μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες, επομένως μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ρότερνταμ σημείωσε 7,2 στα 10 στον Δείκτη Ευτυχίας.

4. Άαλμποργκ
Στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 63,84 είναι το Aalborg – μια πόλη στη Δανία που θεωρείται ζωντανό πολιτιστικό hotspot. Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς κοστίζει μόνο 2,76 λίρες, με ένα γεύμα και μια μπύρα συνολικά 17,64 λίρες. Κατά μέσο όρο, η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση και το νερό θα κοστίζουν 169,27 λίρες. Η πόλη κατέλαβε επίσης υψηλή θέση σε άλλες μετρήσεις. Έχει βαθμολογία στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής 194,7, στον Δείκτη Υγείας 79,2 και στον Δείκτη Ευτυχίας 7,59.

5. Ρέικιαβικ
Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταξύ των απομακρυσμένων εργαζομένων. Αυτή η πόλη έχει συνολική βαθμολογία 63,72, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων.

Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς κοστίζει μόνο 3,26 λίρες και ένα γεύμα και μια μπύρα θα κοστίζουν 16,60 και 2,56 λίρες. Η πόλη σημείωσε 187,5 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 75,1 στον Δείκτη Ασφάλειας και 7,53 στον Δείκτη Ευτυχίας. Αν και κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα σε οτιδήποτε άλλο, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο κοστίζει 1.175,88 λίρες το μήνα.

Διαβάστε επίσης

Οι πολλές αγάπες, ο πυρετός το «Τεταρτόβραδο» και οι ασυμφωνίες για τα εμβόλια

Ο Άγγελος Κόλιας στο top 10 των νευροχειρουργών διεθνώς για το ερευνητικό του έργο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.