Σ. Τσιόδρας: Εμβολιάζομαι με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, γιατί εμπιστεύομαι την επιστήμη

Με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμβολιάστηκε την Πέμπτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσιόδρας κάλεσε τους πολίτες και κυρίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν.

Σ. Τσιόδρας: Εμβολιάζομαι με το επικαιροποιημένο εμβόλιο γιατί εμπιστεύομαι την επιστήμη

“Εμβολιάζομαι γιατί εμπιστεύομαι την επιστήμη. Εμβολιάζομαι για να προστατεύσω τον εαυτό μου, για να προστατεύσω τους διπλανούς μου γιατί είμαι και επαγγελματίας Υγείας και έχω στο περιβάλλον μου ανθρώπους οι οποίοι είναι υψίστου κινδύνου και εμβολιάζομαι για να μειώσω τις επιπτώσεις”.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ευχήθηκε να εμβολιαστούν τουλάχιστον όλοι όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, τονίζοντας ότι “έχει μειωθεί η επίπτωση της μετά COVID κατάστασης κατά 60% στους εμβολιασμένους. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εμβολιαστεί κανείς”.

Η Χριστίνα Κοντογεώργου, επικουρική παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δήλωσε: “Πρέπει ο κόσμος να εμβολιάζεται για να μπορεί να προστατευτεί γιατί και εγώ μπορεί να είμαι θετική και να κυκλοφορώ έξω”.

Η Γεωργία Μανιάτη, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δήλωσε πως “υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα φοβούνται, το αμφισβητούν”.

Καθημερινά εμβολιάζονται 2.700 άνθρωποι με το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 80.000 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο ενώ μέχρι τέλος του χρόνου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 30.000 ραντεβού στο emvolio.gov.gr.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά της COVID-19 για την περίοδο 2023-2024 γίνεται με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο κατά της COVID-19 (BioNTech/Pfizer, Comirnaty, Monovalent XBB1.5).

Το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο, χρησιμοποιείται για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και άνω, καθώς και σε ανοσοεπαρκή άτομα ηλικίας 5 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης

ΚΟΜΥ: Παράταση στη θητεία των εργαζόμενων με νέα τροπολογία

Η μονοτονία του Μιχάλη, τα άγχη των επικεφαλής και πού βρίσκεται η Μίνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.