Αυστηρότερα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Την αναστολή του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων στις Περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαϊας εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας, προς την κυβέρνηση.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και διήρκεσε μέχρι τουλάχιστον τις 11 τη νύχτα, οι ειδικοί εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε αυτές τις περιοχές.

Διαπιστώνεται εκθετική αύξηση κρουσμάτων Covid-19 την τελευταία εβδομάδα γι’ αυτό και οι ειδικοί θεώρησαν ότι πρέπει να αναβληθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου που ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Επίσης εισηγήθηκαν, υποχρεωτικό τεστ σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 350 νέα κρούσματα κορονοϊού, στην Αχαΐα 141 και στην Κοζάνη 94. Συνολικά, μόνο στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 20.000

Τι θα γίνει στην Αττική

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξει στην Αττική, με τη μέθοδο του click in shop και του click away.

Οι καταναλωτές θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 και θα έχουν στη διάθεσή τους 3 ώρες για να ψωνίσουν εντός καταστημάτων – κατόπιν ραντεβού – ή να παραλάβουν προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.